NINOVE Groen trapt campagne af

NINOVE Groen trapt campagne af

2019-02-28_ninove_groen_trapt_campagne_af___1_ab
 

De lokale afdeling van Groen met schepen Wouter Vande Winkel en voorzitter Yves de Roder trapte gisteren samen met topkandidaten Elisabeth Meuleman en Fourat ben Chikha (Vlaams Parlement) en Petra De Sutter de verkiezingscampagne af met de start van de pre-campagne.

 

De campagnebus van Groen hield halt in Ninove met een duidelijke boodschap. “Het huidige politieke klimaat zet mensen echt tegen elkaar op en de tegenstellingen tussen de partijen worden ook onderling aangescherpt,” vertelt Europarlementslid Petra De Sutter, “Die mentaliteit willen we met Groen doorbreken en daarom leggen we in de pre-campagne de nadruk op wat mensen met elkaar verbindt, niet wat hen verdeelt.”

 

De kaarten lijken goed te liggen voor Groen bij de komende verkiezingen met de aandacht die de laatste maanden naar de klimaatsproblematiek ging, maar de kopstukken willen allen een sterke campagne voeren. “De partij zit echt op een kantelpunt in haar bestaan,” vertelt Elisabeth Meuleman, “maar de mate waarin dat ook in de verkiezingsuitslag vertaald wordt bepaalt ook onze kracht in het parlement – elke stem telt.”

 

Vanuit Ninove zullen zowel BSCD-lid Jordy De Dobbeleer (federaal) als Wouter Vande Winkel (Vlaams) kandidaat zijn voor Groen. Vande Winkel benadrukt het belang van deze verkiezingen voor Ninove: “Iedereen weet dat de Denderstreek structureel ondergefinancierd is, al jarenlang. Ninove moet het elk jaar opnieuw en al 16 jaar lang met 2 miljoen euro per jaar minder doen dan gelijkaardige steden. Met het stadsbestuur gaan we een aanpassing van dat systeem vragen, maar ook een concreet pakket aan maatregelen voorleggen aan zowel de federale als de Vlaamse regering voor de komende bestuursperiode. De uitslag in mei wordt dus heel belangrijk voor onze stad.” 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 01 aug 2020
Jacky Delcour | 23 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 11 jul 2020
Marc Colpaert | 30 jun 2020
Jacky Delcour | 30 jun 2020

archief