Atheneum NINOVE valt in de prijzen

C21

Atheneum NINOVE valt in de prijzen

Image1

Leerlingen van het zevende jaar zorgkunde gaven zichzelf op als vrijwilliger om gedurende aan ganse week mensen met een beperking te verwennen. De leerlingen stonden een ganse week t dienst van de deelnemers. Zij organiseerden er zelf een verwendag waar deelnemers konden genieten van massage, sauna, pedicuren, manicure….Het Rode kruis organiseert regelmatig dit soort verwenvakanties in domein Polderwind in Zuienkerke. voor mensen met een beperking. Het atheneum reageerde positief op de vraag naar vrijwilligers.  De ervaring was zo positief, zowel voor leerlingen als voor het rode kruis dat in Juni opnieuw een groep vanuit het atheneum de kans krijgt dit opnieuw te beleven. 

 

De vrienden geven aan dit project een prijs omdat het de inclusiewaarde naar voor schuift en mede ook omdat dit project een voorbeeld is van hoe werkervaringen inde realiteit toekomstige werknemers reeds kan leren proeven van de werkvloer.

 

Andere prijswinnaars.
Andere scholen die in de prijzen vielen zijn IBSO Aalst (2X) , en Atheneum Liedekerke en Basisschool De Regenboog (Affligem). Verder wordt er nog een prijs uitgereikt aan een sociaal verdienstelijke leerling .

 

GIFT
Dezelfde voormiddag ontvangt de VZW Schulden Op School een gift van 1000 euro van de Vrienden van het Gemeenschapsonderwijs Dender

 

De Vrienden van het Gemeenschapsonderwijs-regio Dender
De vrienden van het gemeenschapsonderwijs hebben tot doel projecten te ondersteunen die de waarden waarvoor het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap staat te pormoten en te beloenen. Daarnaast steunen de vrienden ook leerlingen  en ouders die het financieel moeilijker hebben om mede de talenten van deze leerlingen te laten excelleren.  

 

Uitreiking

Waar?  Koninklijk Lyceum Aalst –Zaal Gillade (Louis D’Haeseleerstraat 16
Wanneer?  Zondag 17 maart om 10u (Fotomoment : Zondag 17 maart 9u45)

Meer inlichtingen : Dries vandermeersch 0477-23 13 57 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2019
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Sam Herremans | 15 jul 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief