NINOVE - Wie walst er mee op de Dag van de Dans?

C21

NINOVE - Wie walst er mee op de Dag van de Dans?

Flyer_0001

Op 27 april organiseert Danspunt de Dag van de Dans. Ook Ninove danst die dag en maakt één lange feest- en dansketting. Voor dansers die willen meedoen én niet-dansers die willen kijken en genieten.

 

De voorbije weken vonden er al enkele workshops plaats met leerlingen van de Academie Muziek, Woord en Dans. Zij zullen op 27 april de dans leiden. Maar hopelijk zij niet alleen. Want de Dag van de Dans wil zoveel mogelijk mensen aan het dansen krijgen. We zoeken dus dansmeneerkes en walsmariekes die willen meewalsen. De Dag van de Dans werkt immers met de ‘Bloemenwals’, een van de bekendste scènes uit het iconische ballet ‘De Notenkraker’ van Peter Tsjaikovski. De  bekende choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui maakte met veel enthousiasme van de ‘Bloemenwals’ een hedendaagse interpretatie. Cherkaoui gebruikt traditionele walspassen als basis, met voeten die lijken te glijden over de vloer. Die versmelt hij met vloeiende armen die zachtjes verweven en ontrafelen, en handpalmen die openbloeien als bloemen.

 

Meedoen?

De Dansketting vertrekt om 14 uur aan de Academie MWD, Parklaan in Ninove, begeleid door de koninklijke fanfare ‘De eendracht’ uit Onze-Lieve-Vrouw Lombeek. Wie wil meedansen, wordt er al om 13 uur verwacht voor een laatste voorbereidende workshop. De dansketting trekt door het park en over ’t Oeversteksken om rond 15 uur te eindigen aan het oud stadhuis op het Oudstrijdersplein. Inschrijven hoeft niet, maar mag altijd via cultuur@ninove.be of 054 31 32 86.

 

Meer info?

Dienst cultuur, cultuur@ninove.be, 054 31 32 86

Schepen Evenepoel, schepen voor cultuur, henri.evenepoel@ninove.be, 054 31 32 33

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jul 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024

archief