NINOVE - Demonstratiewoning ‘Gezond Wonen’

NINOVE - Demonstratiewoning ‘Gezond Wonen’

Demowoningninove
 

Wat is ‘Gezond (t)Huis’?

In juni 2019 opent Ninove Welzijn cvba in samenwerking met stad Ninove en Logo Dender vzw de demonstratiewoning rond gezond wonen voor het publiek.

 

Achter een eenvoudige gevel in de Pollarestraat 113 te Ninove schuilt een boeiende demonstratiewoning met laagdrempelige informatie over gezond wonen. Doorheen de woning vind je onder andere tips om schimmels te voorkomen, de luchtkwaliteit in je woning te verbeteren en ontdek je de gevaren van slecht werkende verwarmingstoestellen. Volgende thema’s komen ook aan bod: verluchten en ventileren, verwarmen en verbranding, CO-preventie, ongedierte, ...

 

Waarom een demonstratiewoning rond gezond wonen?

Veel mensen wonen in een huis of appartement dat ongezond is om in te leven. Er staat schimmel op de muren, de verwarmingstoestellen werken niet zoals het moet, er is teveel vocht aanwezig…., maar weten niet wat ze eraan kunnen doen.

 

Veel van deze problemen zijn eenvoudig op te lossen. De ‘Gezond (t)Huis-woning’, is een woning herkenbaar ingericht waarbij ongezonde situaties op een visuele manier worden voorgesteld. De bezoekers gaan samen met een opgeleide gids op zoek naar wat ongezond is en wat ze zelf hieraan kunnen veranderen. Daarnaast worden er eenvoudige tips aangereikt om de gezondheidsrisico’s in de woning te verkleinen of weg te nemen. 

 

Logo Dender vzw coördineert het project en verzorgt de inhoud van de interactieve rondleidingen.

 

Doelgroep

Het project ‘Gezond (t)Huis’ richt zicht tot de ruime bevolking en is ook geschikt voor kwetsbare groepen. Daarnaast is een bezoek van de demonstratiewoning ook zinvol voor lokale actoren die actief zijn rond wonen of die regelmatig bij mensen aan huis komen (poetshulp, thuiszorg, maatschappelijke werkers…).

 

Bezoeken

Geïnteresseerden kunnen gratis een geleid bezoek aan de woning brengen na afspraak. De rondleiding gebeurt door gidsen die hiervoor speciaal zijn opgeleid. Na een bezoek aan de woning ontvang je een gratis gadget. 

 

Daarnaast kan men ook gratis deelnemen aan de workshops ‘Proper thuis’ op 20 & 24 juni. Inschrijven voor de workshop is verplicht.

 

De focus van deze workshop ligt op het gebruik van schoonmaakproducten en pesticiden in het huishouden. We bekijken voornamelijk welke gezonde keuzes je kan maken bij het schoonmaken en bestrijden van ongewenste diertjes. Aan de hand van een productenbox wordt ingezoomd op het lezen van etiketten. Deelnemers krijgen handige tips om zelf gezondere keuzes te maken.

 

De rondleidingen gaan door op 5 juni 2019 om 9u30, op 12 juni 2019 om 13u, op 13 juni 2019 om 9u30 en op 17 juni 2019 om 14u.

 

De workshops ‘proper thuis’ gaan door op 20 juni 2019 om 10u en op 24 juni 2019 om 14u.

 

Vrij bezoek van de demowoning is mogelijk op 8 juni 2019 van 10u tot 12u en op 22 juni 2019 van 14u tot 16u.

 

Info en inschrijvingen voor de geleide bezoeken en workshops:

Stad Ninove • welzijn@sociaalhuisninove.be • 054 31 32 45 (enkel voormiddag)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 30 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 26 nov 2020
Jacky Delcour | 24 nov 2020
Jacky Delcour | 20 nov 2020
Jacky Delcour | 16 nov 2020
Jacky Delcour | 12 nov 2020

archief