NINOVE viert Vlaamse Feestdag met folKK en circustheater

NINOVE viert Vlaamse Feestdag met folKK en circustheater

Amoukanama_circus__4_
 
Eva_de_roovere
 

Ninove viert het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op donderdag 11 juli met een bonte mix van muziek, theater en een Vlaamse markt op en rondom de Graanmarkt. 

 

Vanaf 16 uur is de Graanmarkt het decor van een kleine lees- & luistermarkt met tweedehandse boeken en cd’s/lp’s, een knutselmarkt met huisgemaakte spullen en een smikkel- & sneukelmarkt met eetkraampjes. Wie nog wil aansluiten met een eigen kraampje, kan inschrijven bij de dienst cultuur & evenementen via cultuur@ninove.be of 054 31 32 86, deelname is gratis.

 

Om 19 uur starten De Donderdagen. Naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag halen we twee jonge, hippe gezelschappen uit eigen land naar ons wekelijks straat- en circustheaterfestival. In ‘Stick-Stok’ van TeaTime Company ontdekken een jongleur, een danseres en een Chinese-paalartiest samen hoe ze hun disciplines kunnen combineren en opnieuw uitvinden. De voorstelling speelt twee keer op het Oudstrijdersplein: 19 uur en 20.15 uur.

 

Duo Berlingo bouwt met kinderlijk enthousiasme en 56 blauwe groentebakken tal van gewaagde constructies. Wat eenvoudig begint, wordt al snel een spel van uitdagen en uitproberen, inspireren en irriteren. ‘No way back’ is een subtiele en komische voorstelling om 19.30 uur op de Graanmarkt.

 

Vanaf 20.30 uur gaan we dansen. Eerst is er folKK (folk met de 'kk' van kleinkunst). 15 jonge folkies zorgen voor sprankelend frisse interpretaties van mooie, soms vergeten parels van het luisterlied en door de tijd gerijpte kleinkunstklassiekers van Boudewijn de Groot, Jan De Wilde, Miel Cools, Bram Vermeulen, Johan Verminnen, Herman Van Veen, Gerard Van Maasakkers, Zjef Vanuytsel en andere monumenten. Speciale gaste is Eva De Roovere, bekend van de folkrockgroep Kadril, Oblomow en ‘Kleine Blote Liedjes’, maar vooral van haar solowerk (‘De jager’, ‘Over & weer’, ‘Mijn huis’ en ‘Viert’) en een nummer 1 in Nederland met Diggy Dex (‘Slaap lekker’, zijn remix van ‘Fantastig toch’). Na drie Engelstalige albums doet ze het met ’La Loba’ sinds kort weer in het Nederlands. Aansluitend vermaakt DJ Andy het volk met Vlaamse Lieden en Liederen.

 

Praktisch

  • Feest van de Vlaamse Gemeenschap: donderdag 11 juli vanaf 16 uur op en rondom de Graanmarkt van Ninove
  • Deelnemen aan de lees- en luistermarkt: laat het weten via cultuur@ninove.be of 054 31 32 86
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 11 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Jacky Delcour | 21 dec 2020
Jacky Delcour | 17 dec 2020

archief