Girl of Coureur? Of toch maar Marina? Kies deze zomer zelf de openluchtfilms van NINOVE

Girl of Coureur? Of toch maar Marina? Kies deze zomer zelf de openluchtfilms van NINOVE

2019_-_flyer_vlaamse_filmkens_-_algemeen__recto_-_verso_
 
2019_-_flyer_vlaamse_filmkens_-_algemeen_verso
 

Eind augustus trekt de dienst cultuur voor de zevende keer met een openluchtcinema op trot. Vier keer ‘spelen’ we een Vlaamse Film op een bijzondere locatie. Twee films hebben we zelf geprogrammeerd. De twee andere cinema-avonden kies jij de film.

 

Aan het station van Okegem op vrijdag 16 augustus volgen we de teambuildingfratsen van ‘De Collega’s 2.0’, een komedie van Jan Verheyen, losjes gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 1980. Een week later, in de fraaie tuin van Zorgcentrum Wilgendries in Voorde, beleven we in ‘Niet schieten’, een film van Stijn Coninx, de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst door de ogen van de 9-jarige David, wiens ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten.

 

Stem zelf een openluchtfilm

Voor de twee andere avonden mag je zelf de film kiezen. Op 17 augustus, aan de Zwarte Flesch in Pollare, kies je tussen Girl, de fel besproken debuutfilm van Lukas Dhont over de 15-jarige Lara die het wil maken als ballerina, en Coureur van Kenneth Mercken, het verhaal van Felix die coureur wil worden. Voor de laatste film, op 24 augustus aan de kerk van de Lebeke in Outer, kies je de schoonste Vlaamse Film van de voorbije 30 jaar uit onze lijst van 10 Vlaamse klassiekers. Je kiest uit Crazy Love, Hector, Blueberry Hill, Manneken Pis, Iedereen beroemd, Pauline & Paulette, Loft, De helaasheid der dingen, Rundskop of Marina. De film met de meeste stemmen mag deze zomer ons eigenzinnige filmfestival afsluiten.

 

Stemmen doe je via www.ninove.be/films tot 1 augustus.

 

Praktisch

 • Programma:
  • 16 augustus, Okegem: De Collega’s 2.0
  • 17 augustus, Pollare: Vlaams Filmke ‘à la carte’
  • 23 augustus, Voorde: Niet schieten
  • 24 augustus, Outer (Lebeke): Vlaams Filmke ‘retro’
 • Stemmen voor de Vlaamse Filmkens ‘à la carte’ (Girl of Coureur) en ‘retro’ (Crazy Love, Hector, Blueberry Hill, Manneken Pis, Iedereen beroemd, Pauline & Paulette, Loft, De helaasheid der dingen, Rundskop of Marina) via www.ninove.be/films tot 1 augustus.
 • Alle films zijn gratis en starten om 21 uur
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 24 nov 2020
Jacky Delcour | 20 nov 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 nov 2020
Jacky Delcour | 12 nov 2020

archief