NINOVE Wintert

NINOVE Wintert

Ninove_winter
 

Zachte lichtjes, knusse vuurtjes, romantische muziek… meer moet dat niet zijn tijdens de donkerste dagen van het jaar. Ook in de binnenstad kan je proeven van die unieke sfeer, die het einde van het jaar met zich meebrengt!

 

Schaats- en kermisplezier 

Vanaf 6 december kan je de schaats(st)er in je loslaten! Tot 5 januari kan je je kunstjes tonen op de ijspiste aan de Centrumlaan! Uitgeschaatst? Passeer dan nog snel even aan de winterkermis voor een lekkere oliebol. De allerkleinsten leven zich uit op de draaimolen of het viskraam. Ijspiste, Niniaplein (Centrumlaan), www.ninoveonice.be, van vrijdag 6 december tot zondag 5 januari. 

 

Winterverwennerij op 14 december

14 december is dé dag om je helemaal onder te dompelen in de magische eindejaarssfeer! Die dag zijn de Beverstraat en het Oudstrijdersplein parkeer- en verkeersvrij vanaf 16 uur. Bij valavond vergaap je je in de buurt van het oud stadhuis aan vuurshows. Goochelaar Kristof Limbo laat je wegdromen in zijn magische wereld. Les Violettes en Collective Memory zorgen voor muziek. Vertellers Eriek Verbeecke, Lucrèce Van Holder, Micheline Steppe en Jacques De Kegel verdrijven de winterkou met een passend winterverhaal. Of neem je deel aan een van de workshops?

 

WORKSHOPS

Alle workshops vinden doorlopend plaats tussen 16 uur en 19 uur in de Beverstraat.  Zin in een heerlijke thee? Theesommelier Els Corrijn (Teaplanet) deelt haar passie en kennis voor thee. 

 

Maak je eigen alternatieve kerstboom. Decoratrice Danny Van Mulders (Atelier Ronsevaal) doet het voor en deelt haar beste tips. Je kan zelf versiering meebrengen, zo geef je je oude kerstdecoratie een nieuw leven.

 

Ontspannende stoelmassage. Natascha Vanlierde (Bella Divina) verwent hoofd, nek, schouders, armen en rug met een manuele drukpuntmassage op een ergonomische stoel.

 

Theater Savooi! Haarkunstenaars zorgen voor verrassingskapsels op maat. Facepainters gaan voor originele kindersnoetjes met catwalkallure en smaakvolle kleuren. De ‘Chef de Salon’ zorgt er met zijn grappen en grollen voor dat het wachten nooit saai wordt. 

 

VUURSPEKTAKELS

Peter Gusta. Vuurdans en jonglerie smelten samen in een choreografie op wereldmuziek. Om 16.30 uur, 17.30 uur en 18.30 uur aan Huis Wattez (Beverstraat).

 

Wensenstof. 'Met een buggy’tje vol wensenstof brengen we jou de tijd voor je wensen.' Van 18 uur tot 18.45 uur in de buurt van het oud stadhuis (Oudstrijdersplein – Beverstraat – Langemuntstraat).

 

Lucifer’s Party. Slotshow. Met acrobatie, jonglerie en veel vuur. Van 19 uur tot 19.20 uur aan het oud stadhuis.

 

MUZIEK

Les Violettes. Drie virtuoze violistes wisselen Swing, Balkan en Tango af met licht klassiek, Michael Jackson, Coldplay en Pulp Fiction. Van 16 uur tot 17.30 uur in de buurt van het oud stadhuis (Oudstrijdersplein – Beverstraat – Langemuntstraat).

 

Collective Memory. Tijd voor een revival van melodie en harmonie: Collective Memory graaft in de hoogdagen van hemelse stemmen met doorleefde akoestische versies van grote sixtieshits. Om 16 uur, 17 uur en 18 uur in de Langemuntstraat.

 

GOOCHELSHOW

Kristof Limbo laat je wegdromen in zijn magische wereld. Is het fantasie of werkelijkheid? In deze interactieve goochelontmoeting is niets wat het lijkt … Van 16 uur tot 18 uur in de buurt van het oud stadhuis (Oudstrijdersplein – Beverstraat – Langemuntstraat).

 

WINTERVERTELSELS

Vertellers Eriek Verbeecke, Lucrèce Van Holder, Micheline Steppe en Jacques De Kegel verdrijven de winterkou met een ‘passend’ verhaal. Van 16 uur tot 19 uur aan het Oudstrijdersplein en de Beverstraat.

 

BAKE OFF NINOF 2.0

Zin om te bakken? Doe dan mee aan Bake Off Ninof! Een professionele jury kiest een winnaar. Gewoon komen proeven van de baksels? Dat kan ook!

 

Bakken op zaterdag 14 december om 11 uur (leescafé bib). Tussen 14 uur en 19 uur proef je van de baksels (Warmste Week-tent aan het oud stadhuis).

 

Deelnemen aan de bakwedstrijd? Schrijf je dan in via  bib@ninove.be.

 

De Warmste Week-tent

In een tent aan het oud stadhuis steun je lokale acties in het kader van De Warmste Week. Tussen 16 en 20 december staat elke weekdag wel iets op het programma.

 

DE NINOVIETERS VAN 2019

Ninofmedia verzorgt live-interviews met een Ninovieter die dit jaar in de kijker liep. Van maandag 16 december tot vrijdag 20 december, elke werkdag van 18 uur tot 18.30 uur.

 

DE SLIMSTE NINOVIETER

Een individuele actuaquiz over ‘de dingen van 2019’, met elke dag een ander thema. Je krijgt 20 minuten om 25 vragen te beantwoorden. Wie 80% scoort, mag deelnemen aan de finale. Vooraf inschrijven is niet nodig.

  • Maandag 16 december: België in 2019, van 19 uur tot 19.30 uur.           
  • Dinsdag 17 december: De wereld in 2019, van 19 uur tot 19.30 uur.
  • Woensdag 18 december: Sport in Europa in 2019, van 19 uur tot 19.30 uur.
  • Donderdag 19 december: Cultuur in Vlaanderen in 2019, van 19 uur tot 19.30 uur.
  • Vrijdag 20 december: finale ‘Dit was 2019’, van 19 uur tot 19.30 uur.

WERELDSE FEESTTAFELS

We reizen in 5 dagen de wereld rond, met culinaire workshops begeleid door Renate Coen (Qarfa). Ontdek unieke smaken uit allerlei keukens, beleef tradities voor de overgang van oud naar nieuw.

 

Je betaalt 20 euro per avond. Inschrijven verplicht via cultuur@ninove.be, max. 15 personen per avond.

 

Tapas. Tapas zijn synoniem voor genieten. In Spanje staan tapas voor samenzijn met vrienden, delen en degusteren. Een avond vol kleurrijke feestschotels. Maandag 16 december, van 20 uur tot 22 uur.

 

Thailand. Thailand viert het nieuwe jaar traditioneel met lenterolletjes of loempia’s. Een ideale workshop voor wie wat extra ‘spice’ wil toevoegen aan de feesten. Dinsdag 17 december, van 20 uur tot 22 uur.

 

Mexico. Een Mexicaanse eindejaarsfiesta is een explosie aan smaken! Wist je trouwens dat de kalkoen uit Mexico komt? Een ideale gelegenheid om hem eens op een andere manier te ‘vullen’. Woensdag 18 december, van 20 uur tot 22 uur.

 

Marokko. 1001 nachten, sfeerverlichting en grote tajines om heerlijke gerechten uit te delen: Sesam, open u! Donderdag 19 december, van 20 uur tot 22 uur.

 

Scandinavië. De winter is het gezelligste seizoen in het noorden van Europa. Ze kennen er alles van comfort food (kottbullar) en maken ook nog eens het allerlekkerste gebak. Niet te versmaden ... Vrijdag 20 december, van 20 uur tot 22 uur.

 

Kerstshoppen

Kerstinkopen in december? Dat kan op zondag 15, 22 en 29 december. De winkels in het centrum zijn dan in de namiddag open van 14 uur tot 18 uur. 21 en 22 december kan je trouwens langs bij de Kerstman in zijn huisje in de Lavendelstraat.

 

Tussen 14 en 31 december kan je je kerstcadeautjes gratis laten inpakken in Ninia Shopping Center. Het winkelcentrum is ook open op zondag 22 en 29 december, telkens van 13 uur tot 18 uur. Alle Ninia-klanten kunnen gratis parkeren tijdens de eindejaarsweekends.

 

Kerstwandeling

Kerstverhalen, kerstmuziek en uiteraard een (heet) drankje. Het thema van de wandeling: 'kerken'. De machtige barokke abdijkerk, maar ook de Hospitaalkapel en de kapel van de Zusters Heilige Harten komen uiteraard aan bod. Hoe heerlijk traditioneel kan Kerst zijn?

 

Praktisch  Zondag 15 december, 15 uur   Start: Abdijkerk, Kerkplein, Ninove   5 euro per persoon, enkel met voorinschrijving (054 31 32 85), het aantal plaatsen is beperkt!

 

Huis van de Kerstman    Breng een bezoekje aan de Kerstman op zaterdag 20 en zondag 21 december, in de Lavendelstraat.

 

Feest op de markt

Onze marktkramers feesten ook mee, en delen cadeautjes uit! Zak jij ook in december af naar onze dinsdagmarkt? Spaar stempels in alle zones, en maak kans op 1 van de vijf reischeques (4 cheques van 250 euro en 1 cheque van 500 euro). De uitreiking gebeurt op dinsdag 7 januari.

 

In de Ninoofse binnenstad  :Dinsdag 3, 10, 17, 24 en 31 december, van 8 uur tot 12 uur.

 

Concert Winter Wonderland

De Jazz Pop Rock Afdeling van de muziekacademie van Ninove brengt het concert Winter Wonderland ten voordele van Music for Life.

 

Praktisch : Woensdag 18 december om 19.30 uur, cc De Plomblom. Kaarten via cc De Plomblom, 054 34 10 01.

 

Kerstmarkten

 

Hou jij ook zo van kerstmarkten? Dan kan je zeker je hart ophalen in Ninove en een paar deelgemeenten! Op 7 december kan je naar de kerstmarkt in Aspelare (centrum) of Ninove (Denderkaai), op 14 december naar Okegem (zaal van de harmonie) of wzc Klateringen en op 15 december naar Pollare (Pollare-Dorp).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 okt 2020
Jacky Delcour | 02 okt 2020

archief