NINOVE wintert vanaf 14 december

NINOVE wintert vanaf 14 december

Ninove_wintert_2019_affiche
 

Zachte lichtjes, knusse vuurtjes, romantische muziek… Meer moet dat niet zijn tijdens de donkerste dagen van het jaar. Ook in de binnenstad kan je proeven van die unieke sfeer die het einde van het jaar met zich meebrengt!

 

Winterverwennerijen op 14 december

14 december is dé dag om je helemaal onder te dompelen in die magische eindejaarssfeer! Bij valavond vergaap je je in de buurt van het oud stadhuis aan vuurshows van Peter Gusta, Wensenstof of Lucifer’s Party. Goochelaar Kristof Limbo laat je wegdromen in zijn magische wereld. Les Violettes en Collective Memory zorgen voor muziek. Vertellers Eriek Verbeecke, Lucrèce Van Holder, Micheline Steppe en Jacques De Kegel verdrijven de winterkou met een passend winterverhaal. Of neem deel aan een van de workshops. Theesommelier Els Corrijn (Teaplanet) deelt haar passie en kennis voor thee. Naast het degusteren van een thee, een kruiden- en een vruchteninfusie proef je van een hartverwarmende drank uit India. Decoratrice Danny Van Mulders (Atelier Ronsevaal) deelt haar beste tips voor het maken van een alternatieve kerstboom. Natascha Vanlierde (Bella Divina) verwent hoofd, nek, schouders, armen en rug met een manuele drukpuntmassage op een ergonomische stoel. Theater Savooi zorgt dan weer voor verrassingskapsels op maat. Facepainters gaan voor originele kindersnoetjes met catwalkallure en smaakvolle kleuren. De ‘Chef de Salon’ zorgt er met zijn grappen en grollen voor dat het wachten nooit saai wordt. Heb je baktalent? Dan doe je misschien wel mee aan Bake Off Ninof in de bib.).

 

Warmste Weektent

Van zaterdag 14 tot en met zondag 22 december plaatst de stad een Warmste Week-tent aan het oud stadhuis. Een week lang vinden daar culinaire workshops, een actuaquiz en live-interviews plaats. Met De Warmste Week-tent draagt de stad haar steentje bij aan het jaarlijkse eindejaarsinitiatief van Studio Brussel. Wie in Ninove een actie voor het goede doel doet, kan de tent gebruiken om iets te verkopen of om de actie in het straatbeeld te brengen. Stuur daarvoor een mailtje naar cultuur@ninove.be.

 

Daarnaast bieden we elke weekdag, vanaf 18 uur, een vast avondprogramma in De Warmste Week-tent aan. Ninofmedia verzorgt live-interviews met Ninovieters die dit jaar in de kijker liepen: Bram & Lennert (maandag), Benjamin en Kim van Maspoe (dinsdag), Sporza-journalist Tom Van Den Bulcke (woensdag), Paul Raes van de 100-jarige Cinema Central (donderdag) en Bart Wallays & Bart Cheretté van Solva (vrijdag).We gaan op zoek naar ‘De Slimste Ninovieter van 2019’ met een individuele quiz die elke dag focust op een ander thema (België in 2019, De wereld in 2019, Sport in Europa in 2019, Cultuur in Vlaanderen in 2019) en een finale op de laatste dag; deelnemers krijgen telkens 20 minuten om 30 vragen te beantwoorden. Om 20 uur dekken we een ‘wereldse feesttafel’: we ontdekken unieke smaken uit allerlei keukens (tapas, Thailand, Mexico, Marokko en Scandinavië) en beleven tradities voor de overgang van oud naar nieuw.

 

Instagramactie

Zak jij op 14 december af naar het stadscentrum? Neem dan een foto bij 1 van de vele winterse activiteiten, post hem op je instagramaccount met #ninovewintert, en volg @stadninove op Instagram. Zo maak je kans op een waardebon van 50 euro die je kan gebruiken bij de lokale handelaars!

 

Eindejaarsplezier in de stad

Tot 5 januari kan je ook nog je kunstjes tonen op de ijspiste aan de Centrumlaan! Uitgeschaatst? Passeer dan nog snel even naast de ijspiste voor een lekkere oliebol. De allerkleinsten leven zich uit op de draaimolen of het viskraam. Onze marktkramers feesten ook mee, en delen cadeautjes uit! Spaar in december stempels op de markt en maak kans op 1 van de vijf reischeques. Zondag 15, 22 en 29 december shop je lokaal. De winkels in het centrum zijn die namiddag tussen 14 en 18 uur open voor al je eindejaarsinkopen. Zondag 15 december kan je deelnemen aan de kerstwandeling van de dienst toerisme, liefhebbers van kerstmarkten kunnen nog hun hart ophalen op de kerstmarkten van Okegem, wzc Klateringen of Pollare. Speciaal voor de kids is er een tekenwedstrijd in de horecazaken van de stad (je maakt kans op 1 van de 20 duo-tickets van Cinema Central!), op zaterdag 21 en zondag 22 december kunnen zij in de Lavendelstraat het huis van de Kerstman bezoeken, in de Speelodroom knutselen de jongsten onder ons leuke kerstdecoratie en de bib verwent de kindjes met twee winterse voorleesuurtjes in de kerstvakantie.

Het volledige programma, uurregeling en tarieven lees je op www.ninove.be/ninove-wintert.

 

Meer info?

Dienst lokale economie, 054 31 32 66, lokale.economie@ninove.be   

Dienst evenementen, 054 31 32 86, evenementen@ninove.be    

De Jonge, burgemeester, 054 31 32 27, tania.dejonge@ninove.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 okt 2020
Jacky Delcour | 02 okt 2020

archief