Een taart met 80 kaarsjes: NINOVE viert Mariette Vanhalewijn

Een taart met 80 kaarsjes: NINOVE viert Mariette Vanhalewijn

Uitnodiging_verjaardag_mariette_vanhalewijn
 

‘Een koffertje vol dromen’, ‘Een schaap met witte voetjes’, ‘Floris en Floriaantje’, ‘De kleine heks Elena’, ‘Kleine Adam’: bij wie in de jaren 1970 en 1980 jong was en graag las (of gaarne voorgelezen werd), maakt het hart nu een vreugdesprongetje van herkenning. Het zijn allemaal boeken van Mariette Vanhalewijn, in die periode een van de populairste jeugdauteurs van Vlaanderen.

 

Haar meest bekende boek is wellicht ‘Kleine Adam’, in 1985 bekroond met de driejaarlijkse Staatsprijs voor Jeugdliteratuur, toen de hoogste eer die een auteur te beurt kon vallen. De in Meulebeke (West-Vlaanderen) geboren schrijfster, die daarnaast de kost verdiende als journaliste bij de krant De Standaard, woonde op dat moment al een poos in Meerbeke – en daar woont ze nog altijd.

 

Mariette Vanhalewijn blaast op 24 januari tachtig verjaardagskaarsjes uit. Mooie aanleiding voor een feestje, vinden wij. En dat allemaal de dag na haar verjaardag, zaterdag 25 januari, in de bibliotheek van Ninove, met een voorleesuurtje, een tentoonstelling en taart. Vanaf 10 uur nodigen we alle jonge lezertjes van toen, nu misschien zelf al opa of oma, uit in de bibliotheek: grabbel in jullie boekenkast naar je favoriete Vanhalewijn-verhaal of -episode, en kom het voorlezen in de bibliotheek. Om 11 uur snijden we de taart aan en opent een tentoonstelling waarin je aan de hand van tientallen boekcovers het hele oeuvre van de schrijfster (her)ontdekt en ervaart hoe internationaal bekend de schrijfster was, met vertalingen tot in het Verre Oosten. Lang leve Mariette Vanhalewijn!

 

Praktisch

  • 80 jaar Mariette Vanhalewijn
  • 25 januari, leescafé bib
  • 10 uur: voorleesuurtje (jeugdbib)
  • 11 uur: taart en opening tentoonstelling
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief