Carnaval NINOVE “De Prinsencaemere”

Carnaval NINOVE “De Prinsencaemere”

Prinsencaemere_groepsfoto2020__002_
 
Logo_don_august_2020__002_

“De Prinsencaemere van Ninove” vanaf zaterdag 01/02/20 tot en met zaterdag 08/02/20 een tentoonstelling organiseert over “22 jaar Don Augustprijs”.  

 

Deze gaat door in het Oud Stadhuis van Ninove, alle dagen geopend van 09.00 tot 17.00 en enkel donderdagavond tot 21.00.

 

We schetsen hier een beeld over onze gewezen “Keizer Don August” wie was hij, waarvoor stond hij en hoe is deze prijs vernoemd naar “August” tot stand gekomen. Tot op de dag van vandaag bestaat er nog steeds het “Actiecomité Don August” uit Polare die er over waakt dat deze elk jaar nog steeds in de geest van August uitgereikt wordt.

 

Voor de 22 winnaars voorzien we elk een plek om hun winnend kostuum, hoed, attributen tentoon te stellen, alsook hun felbegeerde trofee. Een uiterst uniek moment om al deze trofeeën allen tezamen eens te bewonderen!

 

Ook de kleine carnavalistjes onder ons vergeten we niet want sinds een paar jaar hebben we ook “De Kleine Don Augustprijs”. De winnaars van deze prijs zullen dus ook te bewonderen zijn.

 

Allerlei filmpjes, gadgets, foto’s, krantenknipsels van de afgelopen 22 jaar zullen in een origineel kader te bezichtigen zijn. Tijdens de tentoonstelling zullen er telkens Prinsen aanwezig zijn die jullie op een boeiende en ludieke manier eventueel wat meer uitleg kunnen geven.

 

Maar we zouden “De Prinsencaemere van Ninove” niet zijn moesten we hieraan niet iets ludieks aan koppelen.  Naast onze tentoonstelling hebben we een “Escaperoom” gecreëerd onder de titel: “Kenjde gau eskaperen ooëtj de komer van de Prinsjen ???”. Dit is zeker geen donkere, angstaanjagende, aartsmoeilijke ruimte maar een toffe opstelling en zoektocht in het leven van De Prinsencaemere.  Let op hiervoor moet je wel inschrijven en dit kan door ons een berichtje te sturen op onze FB-pagina, hier kan je ook de tijdsblokken terugvinden die nog vrij zijn.

 

Om deze jubilee nog meer in de bloemetjes te zetten hebben we speciaal hiervoor een originele pin laten maken die enkel tijdens de tentoonstelling zal verkocht worden, snel zijn is de boodschap!

 

Op zondag 08/02 (11.30 tot 15.30) en maandag 09/02 (18.00 tot 20.30) organiseren we terug ons “Groot Eetfestijn” en dit t.v.v. “De Keizer Don Augustprijs”, “Beste Stoetlieken”, “De Ploët”, “De Kleine Don Augustprijs”. Dit gaat door in zaal “Trefpunt” te Denderwindeke, op het menu staat Kip, Zalm en Tong.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief