NINOVE - Mallaardparking onderging ‘extreme make-over’, 127 parkeerplaatsen op wandelafstand handelskern

NINOVE - Mallaardparking onderging ‘extreme make-over’, 127 parkeerplaatsen op wandelafstand handelskern

Editiepajot-logo-ninove

In Ninove opende het stadsbestuur de nieuwe stadsrandparking op de Mallaard. Met de parking komen er 127 comfortabele parkeerplaatsen bij op wandelafstand van de handelskern en drukke Pamelstraat-Nederwijk.

 

Schepen van openbare werken en mobiliteit Wouter Vande Winkel is uiterst tevreden met het resultaat. “De oude parking werd nauwelijks gebruikt door een gebrek aan sociale controle en de slechte toestand van het terrein,” vertelt Vande Winkel, “met de ‘extreme make-over’ van het terrein zal het gebruik van de parking sterk toenemen. Dat hebben we zelfs tijdens de werken al mogen ervaren, want zowel de buurtbewoners als de bezoekers van de dinsdagmarkt vonden hun weg al naar de parking.”

 

Vande Winkels voorganger op openbare werken Henri Evenepoel, die het dossier in de steigers zette, vindt dat het resultaat er zeker mag zijn: “De asfaltering van de rijweg op de parking en de fors verbeterde sociale controle door de nieuwe verlichting en de betere zichtbaarheid maken dat de parking veel meer gebruikt zal worden dan vroeger het geval was.”

 

De nieuw aangelegde parking wordt aan de uiterste punten va

n het terrein ook door twee extra toegangen voor de gebruikers ontsloten. “Op die manier verbeteren we de toegankelijkheid van de parking richting de handelskern en de nabij gelegen woonwijk rond de Pamelstraat-Nederwijk,” benadrukt schepen van lokale economie en parkeren Alain Triest, “Dat beantwoordt aan het dubbele doel van de parking, als gratis stadsrandparking op wandelafstand van de handelskern en als buurtparking voor de wijk die een heel hoge parkeerdruk kent.” Triest is ook formeel: de parking is gratis en zal dat ook blijven: “Blijkbaar wordt dat gerucht verspreid, maar we hebben geen enkele intentie om de parking betalend te maken, ook niet in de toekomst. Dat zou ook helemaal ingaan tegen één van de doelstellingen, met name meer automobilisten warm maken om buiten het centrum te parkeren.”

 

Experimentele fietskluizen

Op de parking werden ook zes fietskluizen geïnstalleerd die de stad wil verhuren aan wie met de wagen naar Ninove komt werken maar ’s nachts een fiets wil stallen op de parking. Op die manier kan je als je in het centrum werkt gratis parkeren op de Mallaard maar met de fiets de laatste kilometer wil afleggen. “Handig voor wie de ochtendlijke zoektocht naar parking in het centrum beu is en het gemak wil hebben om met de fiets snel een boodschap te doen tijdens de lunchpauze of na het werk,” vertelt Vande Winkel, “Of dat project succes zal hebben moeten we afwachten, maar het leek ons wel handig voor wie in het centrum werkt.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief