NINOVE - Talendag in het Hartencollege Secundair Onderwijs • Onderwijslaan

NINOVE - Talendag in het Hartencollege Secundair Onderwijs • Onderwijslaan

Afbeelding_11_a
 
Afbeelding_13_
 
Thema
 
Afbeelding_16_
 

Op vrijdag 21 februari stond in het Hartencollege Secundair Onderwijs campus Onderwijslaan alles in het teken van taal. De leerlingen kregen een hele dag verschillende workshops aangeboden waarbij ze kennismaakten met verschillende soorten talen en met de verschillende aspecten van taal.

 

De leerlingen werkten rond een Franse film en maakten kennis met toneel. Dit jaar woonden de leerlingen de voorstelling ‘Target in a pocket game’ bij, een toneelvoorstelling over gameverslaving en pesten. Dit was een uitgelezen thema tijdens De Week Tegen Pesten.

In het eerste jaar werd er ook gewerkt rond stripverhalen, terwijl de leerlingen in het tweede jaar creatief aan de slag gingen met poëzie. In het derde jaar werd de talenkennis van de leerlingen getest via een taalquiz.

 

De leerlingen uit het 4de jaar namen het tegen elkaar op tijdens het “Groot Dictee der Nederlandse Taal” en daagden elkaar uit tijdens een taalspel. Daarnaast kwam er een Syrische vluchtelinge getuigen over haar leven.

 

De leerlingen van de hogere jaren luisterden in de voormiddag naar een interreligieuze dialoog. In de namiddag konden ze ervoor kiezen om zelf in dialoog te gaan of om deel te nemen aan één van de vele taalworkshops zoals kalligrafie, koken met letters, scrabble, wordious en karaoke.

 

Dit jaar schreven de leerlingen van de leerlingenraad een wedstrijd uit in het kader van de talendag. Ze daagden hun medeleerlingen uit om op de talendag verkleed naar school te komen. De leerlingen mochten niet zomaar een outfit dragen, maar de outfit moet gelinkt zijn aan een bepaalde taal of aan een bepaald land. 

 

Deze dag zorgt ieder jaar opnieuw voor een “talig” begin van de vakantie!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 19 aug 2020

archief