Neos NINOVE - Benefietconcert De Frivole Framboos

Neos NINOVE - Benefietconcert De Frivole Framboos

De_frivole_framboos_2020__2_
 

Op uitnodiging van Neos Brakel en in samenwerking met Neos Oost-Vlaanderen en Neos Brakel zelf stapt Neos Ninove mee in een groots opgezet liefdadigheidsproject dat helemaal kadert in de actie Neos-met-een-hart van Neos Nationaal. De hele opbrengst van dit evenement wordt vrijwel integraal geschonken aan ‘De Kleppe’, een vakantiecentrum voor mensen met een beperking of zorgnoden. En dus werd het internationaal geroemde duo ‘Frivole Framboos’ gepolst om een dubbelconcert te verzorgen in het Ninoofse Cultuurcentrum De Plomblom. ‘De Frivole Framboos’ is niet zò maar een duo van klassiek geschoolde muziekvirtuozen en wat zij brengen is zelden gezien. Gewoon schitterend, humoresk, onvolprezen en van opperste muzikale kwaliteit… Subliem!

 

In hun warm onthaalde voorstelling Wachten op Do Groot onthullen Peter Hens en Bart Van Caenegem op virtuoze en humoristische wijze de geheimen rond de ‘Big Bang’ van de muziek, over de noot waarmee het allemaal begon: ‘Do Groot’. Werken van bekende componisten worden ontleed, musicologische verbanden tussen stijlen en ritmes worden ontbloot, het Vlaamse levenslied gaat aan de wals met de romantiek van Beethoven en de barokke Bach barst voor de gelegenheid uit in levenslustige charmezang.

Tientallen Neos-afdelingen uit Oost-Vlaanderen en Brabant tekenden in om op dit dubbelconcert aanwezig te zijn en in enkele weken waren beide voorstellingen vrijwel uitverkocht. Na de voorstelling wordt aan alle aanwezigen een verzorgde receptie aangeboden, inbegrepen in de ticketprijs. 

 

Neos, dat staat voor ‘Netwerk van ondernemende Senioren’ steunt dus op een aangename manier en met een warm hart niet alleen ‘De Kleppe’ maar ook  het grootse liefdadigheidsproject ‘Neos-met-een-hart’, dat zijn hoogtepunt moet kennen op de viering van 40 jaar Neos op 6 september in de Lotto-Arena in Antwerpen. Neos blijft openstaan voor  mensen van allerlei kunne of interesse die zich, na hun 55, nog bijzonder actief voelen...Een bijzondere troef is steeds het cultuuraanbod maar als socio-culturele seniorenvereniging met meer dan 35.000 leden in zowat 220 plaatselijke clubs behoren ook uitstappen, cursussen, reizen, sport of ontspanning, conferenties of concerten en musicals tot de vaste programmapunten van haast elke Neos-Seniorenvereniging in onze steden en gemeenten… Neos, daar blijf je plakken !

 

op 31 maart 2020 om 14u30 en om 19u30 in het Cultuurcentrum De Plombom in Ninove

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 19 aug 2020

archief