NINOVE - Nieuwe veilige halfverharding in Meerbeke en Outer. “Klein traject, groot effect”

NINOVE - Nieuwe veilige halfverharding in Meerbeke en Outer. “Klein traject, groot effect”

Editiepajot-logo-ninove

Zowel in Outer als in Meerbeke kregen enkele trage wegen opnieuw een flinke upgrade. De stad liet een deel van de verbindingsweg tussen de Kloosterstraat en de Vrijdaghoek in Outer en het baantje tussen de Kapellestraat en de Sint-Berlindisstraat in Meerbeke in halfverharding aanleggen.

 

De halfverharding in Outer zal vooral wandelaars en joggers ten goede komen en past vooral in het recreatieve luik van het tragewegenproject van de stad. Het baantje in Meerbeke biedt ook een veiliger route voor wie met de fiets richting centrum wil en is dus functioneel. Voor schepen van openbare werken en mobiliteit Wouter Vande Winkel is het een mooi voorbeeld van hoe een kleine ingreep toch een groot verschil kan maken. “Het gaat om een baantje van 130 m lang dat niet verhard was en dus in de praktijk onvoldoende comfortabel, zeker bij regenweer. Fietsers waren min of meer verplicht via de drukke kruising van de Kapellestraat en Herremansstraat richting centrum te rijden en moesten in de Nieuwstraat dan nog eens tegen het verkeer ingaan,” vertelt Vande Winkel, “Met de nieuwe halfverharding kan je rechtstreeks op de Sint-Berlindisstraat aansluiten en dat maakt de tocht richting centrum voor de inwoners van de achterliggende straten veiliger, comfortabeler en rustiger.”

 

Beter onderhoud

Alle trage wegen die opgenomen zijn in de wandellussen die de stad samen met de inwoners uittekende zijn nu ook opgenomen in het onderhoudsprogramma van de stad. “Dat was vorig jaar nog niet helemaal het geval en bovendien was het ook een andere aannemer die deze werken voor de stad uitvoerde, wat hier en daar wat voor problemen heeft gezorgd,” vertelt Vande Winkel, “Zodra we helemaal rond zijn met de wandellussen willen we – opnieuw in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen – een project rond wegspotters opstarten. Dat zijn vrijwilligers die een paar keer per jaar de wandellussen afstappen en problemen of kleinere tekortkomingen aan de stad melden, die dan goed opgevolgd kunnen worden.”

 

Met de Corona-crisis bewijzen de wandellussen die de stad heeft uitgetekend met de omwonenden meer dan hun waarde. “Mensen kunnen in hun eigen buurt even de benen strekken ,” vertelt Vande Winkel. Op www.ninove.be/trage-wegen  vind je een overzicht van alle deelgemeentes waarin je kan doorklikken naar de wandellussen die je in pdf-formaat kan downloaden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 19 aug 2020

archief