NINOVE - Computers gezocht voor kwetsbare leerlingen

NINOVE - Computers gezocht voor kwetsbare leerlingen

Editiepajot-logo-ninove

Op dit moment is het nog niet zeker of de lessen op school na de paasvakantie nog opgeschort zullen blijven. Tot nader order gelden de federale coronamaatregelen tot en met 19 april.

 

De stad bereidt zich momenteel voor op de mogelijkheid dat leerlingen vanaf 20 april nieuwe leerstof zullen moeten verwerken van thuis uit.

 

Computers en vrijwilligers gezocht

Veerle Cosyns, schepen voor sociale zaken: “Het is belangrijk dat de meest kwetsbare leerlingen geen leerachterstand oplopen omdat ze geen computer hebben om thuis voor school te werken. De stad gaat daarom op zoek naar mensen en bedrijven die (tweedehands)computers kunnen uitlenen of schenken aan deze kinderen.”

 

De stad zoekt computers (bij voorkeur laptops, maar desktops zijn uiteraard ook welkom) van maximaal 5 jaar oud waar minimaal Windows 7 op staat. Eigenaars krijgen de garantie dat alle pc-data onmiddellijk gewist wordt. Het heeft geen zin om oudere of kapotte computers binnen te brengen.  De stad zoekt ook vrijwillige IT’ers of mensen die veel kennis hebben van computers die op een professionele en veilige manier de binnengebrachte pc’s klaar kunnen maken voor hergebruik.

 

Kwetsbare kinderen

De computers zullen in eerste instantie verdeeld worden aan de Ninoofse basisscholen. Er werd een bevraging uitgevoerd bij alle Ninoofse scholen, waaruit blijkt dat elke school een goed zicht heeft op welke leerlingen er nog nood hebben aan een computer thuis. Vanuit de Vlaamse overheid loopt er een gelijkaardige inzamelactie, specifiek gericht op de secundaire scholen. “Als stad willen we een aanvulling betekenen voor de basisscholen en kinderen van OCMW-cliënten. Er is nood aan 100 computers”, aldus Joost Arents, schepen voor onderwijs.

 

Praktisch

Computer(s) kunnen binnengebracht worden in het stadhuis (zonder afspraak) tussen 8.30 uur tot 12 uur. Wie interesse heeft om als vrijwilliger te helpen om de pc’s klaar te maken voor hergebruik, kan dit laten weten via laptops@ninove.be of 054 50 50 50.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 19 aug 2020

archief