NINOVE - Digitale gemeente- en OCMW-raad in april

C21

NINOVE - Digitale gemeente- en OCMW-raad in april

Editiepajot-logo-ninove

De OCMW- en gemeenteraad van Ninove komen op woensdag 22 en donderdag 23 april bij elkaar. Deze keer niet in de raadszaal van het stadhuis, wel in een online vergaderlokaal.

 

Normaal gezien vergaderen de OCMW- en gemeenteraad maandelijks, maar naar aanleiding van de genomen maatregelen rond het Coronavirus ging de zitting van de OCMW-raad van maart niet door en werd de zitting van de gemeenteraad beperkt tot enkel hoogdringende agendapunten. Toen werden alle raadsleden persoonlijk opgebeld om hun standpunt over de agendapunten door te geven. Alle andere punten werden uitgesteld tot de volgende vergadering.

 

Niet zo in april: alle gemeenteraadsleden zullen kunnen deelnemen via de zitting vanuit hun ‘kot’. Ook de gemeenteraadscommissies zullen hervat worden via digitale weg. Concreet zullen de Ninoofse gemeenteraadsleden gebruikmaken van de applicatie Cisco Webex, die op de tablets van de raadsleden werd geïnstalleerd. ‘We organiseerden deze week testsessies en alle raadsleden werden persoonlijk gecontacteerd voor extra ondersteuning indien er zich problemen voordeden”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten. De stad biedt wel enkele plaatsen aan in het stadhuis voor raadsleden die dit wensen.

 

De gemeenteraad zal live te volgen zijn via het Youtubekanaal van de stad.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief