NINOVE - Platform dat hulpvragers en hulpbieders in tijden van corona met elkaar in verbinding brengt

NINOVE - Platform dat hulpvragers en hulpbieders in tijden van corona met elkaar in verbinding brengt

Editiepajot-logo-ninove

Meteen na de aankondiging van de lockdown, lanceerde de stad de facebookgroep Verspreid Solidariteit Ninove. Je kan er solidariteitsacties delen met het grote publiek en fijne initiatieven bekendmaken. Al snel werd duidelijk dat de individuele hulpvragers en individuele hulpbieders verloren gaan tussen de vele andere initiatieven die gedeeld worden. De stad ging daarom op zoek naar een platform dat beide partijen met elkaar in contact brengt.

 

Vzw Zuk Zuk ontwikkelde in samenwerking met het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk een handig instrument om hulpbieders en hulpvragen te registreren en lokale besturen helpt om alle vragen en initiatieven van individuele burgers die ‘iets willen doen’ te stroomlijnen: www.zukzuk.org/vlaanderen-helpt. In tegenstelling tot de vacaturebank van het Vrijwilligersloket, biedt dit platform de mogelijkheid om hulpvragers en hulpbieders met elkaar te matchen.

 

Het platform blijft beschikbaar gedurende de ganse coronacrisis. Je kan je aanmelden met een hulpvraag of hulpaanbod voor deze thema’s: boodschappendienst, maaltijden maken, een goed gesprek of het uitlaten van een huisdier.

 

De vacaturebank van het Vrijwilligersloket blijft beschikbaar voor alle openstaande vacatures van vrijwilligersverenigingen in groot Ninove. Opgelet: sommige vrijwilligerswerkingen zijn noodgedwongen (tijdelijk) stopgezet n.a.v. de coronamaatregelen omwille van het risico op besmetting van vrijwilligers.

 

De facebookgroep Verspreid Solidariteit Ninove blijft beschikbaar voor het delen van solidariteitsacties en informatie omtrent initiatieven in Ninove.

 

Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns is tevreden met de massale solidariteit in Ninove tijdens deze coronacrisis en durft zelfs al verder te kijken: “Het is mooi om te zien hoe mensen elkaar helpen en spontane initiatieven worden opgezet om de kwetsbare groepen in de samenleving te helpen. Dit is een sterk signaal dat buurt- en vrijwilligerswerk in de toekomst een nog grotere rol zal spelen in onze samenleving. De Ninovieter heeft zijn engagement aangetoond en is er klaar voor om deze trend verder te zetten, ook na de coronacrisis”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief