NINOVE - Stad mikt op heropstart markt met alle kramen op 26 mei

NINOVE - Stad mikt op heropstart markt met alle kramen op 26 mei

Editiepajot-logo-ninove

De nationale veiligheidsraad besliste op woensdag 13 mei dat markten opnieuw kunnen doorgaan vanaf 18 mei. Het maximum aantal kramen wordt wel beperkt tot 50 kramen. De taskforce lokale economie boog zich de voorbije weken over de heropstart van onze dinsdagmarkt komende week, maar gezien de specifieke richtlijnen van de veiligheidsraad van 13 mei, moesten de uitgewerkte scenario’s overboord gegooid worden. Onze markt heeft een 125-tal kramen, dat is meer dan 2 keer zo veel als toegestaan door de nationale veiligheidsraad. Omdat het stadsbestuur toch een volwaardige markt wil organiseren en alle marktkramers de kans wil geven opnieuw wekelijks hun kraam te plaatsen op 1 van de grootste markten van de streek, werkt de taskforce lokale economie nu aan een scenario van een markt in 3 delen, waarbij telkens rekening gehouden wordt met het maximale aantal van 50 kramen.

 

Volwaardige markt op 26 mei?

Dit vraagt organisatorisch natuurlijk heel wat ingrepen, waardoor de organisatie van de markt komende dinsdag niet haalbaar is. Zodra het scenario van een markt volgens 3 ‘marktzones’ nationale goedkeuring krijgt, zal er een volwaardige markt staan op dinsdag 26 mei.

Er zal worden op toegezien dat aan alle voorwaarden en veiligheidsmaatregelen (1 in- en uitgang per marktdeel, looprichtingen, mondmaskers, tellen van aantal bezoekers,…) is voldaan om de markt zo veilig mogelijk te laten doorgaan, zowel voor de bezoekers als voor de marktkramers.

 

Schepen voor lokale economie Alain Triest: “Jammer genoeg worden we opnieuw met een situatie geconfronteerd waarbij we op een aantal voorbereide stappen moeten terugkeren. We denken echter dat we een goed voorstel kunnen uitwerken waar we de veiligheidsvoorschriften van de nationale veiligheidsraad kunnen laten overeenstemmen, met een markt in 3 delen waar Ninovieters opnieuw hun inkopen op een aangename én veilige manier kunnen gaan doen. Toch moeten we het ministerieel besluit en de FAQ afwachten vooraleer we een definitieve beslissing kunnen nemen. We zullen er alles aan doen om alle kramen een plaats te geven op de eerste editie op 26 mei, maar zullen dus noodgedwongen moeten afwachten of het voorstel van 3 marktdelen zal goedgekeurd worden…”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief