NINOVE - Bedeling beschermingsmateriaal onder zorgpersoneel is een succes

NINOVE - Bedeling beschermingsmateriaal onder zorgpersoneel is een succes

Editiepajot-logo-ninove

Sinds midden april werken Ninove en Geraardsbergen samen voor het maken van stoffen mondmaskers en schorten voor de zorgverleners uit de secundaire zorgsector binnen de eerstelijnszone Dender-Zuid. Deze samenwerking kende een groot succes: eind mei werden er al 978 maskers en 439 schorten verdeeld onder zorgverstrekkers (woonzorgcentra, vroedvrouwen, thuisverpleging, kinesisten, apothekers, artsen…enz.) maar ook anderen die beroepsmatig nood hebben aan een masker en/of schort omwille van de doelgroep, omgeving, situatie… waarin zij werken (WONOzo!, huishoudhulpen, Minder Mobielen Centrale, vzw Schoonderhage…)

 

Ook de materialen die werden aangeleverd door de federale en Vlaamse overheid voor bedeling in de zorgsector, werden met succes verdeeld: 90.650 chirurgische maskers werden sinds begin april vanuit de dienst integrale veiligheid van de stad verdeeld onder huisartsen, kine’s, vroedvrouwen, apothekers, thuisverpleging…, 840 FFP2- maskers onder tandartsen en 244 flacons handgel onder thuisverpleegkundigen en artsen.

 

Voorlopig gaan we nog even door met produceren en verdelen van de mondmaskers en schorten die wel zelf maken en van hogere overheden krijgen.

 

Burgemeester Tania De Jonge: “Bij het begin van de coronacrisis kregen we heel wat oproepen van mensen uit de zorg dat er een gebrek aan materiaal was. Het trof me dan ook enorm dat we op een recordtempo ons eigen atelier hebben opgericht. De inzet om de sector uit nood te helpen was ongezien, ook al was het aanvullend op het materiaal dat zij kregen van het agentschap, onze personeelsleden hebben dit met een groot hart gedaan.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief