NINOVE - Week van de Handhaving focuste op preventie

NINOVE - Week van de Handhaving focuste op preventie

Editiepajot-logo-ninove

Tijdens Week van de Handhaving (dit jaar van 5-11 oktober) wordt er extra aandacht besteed aan fenomenen als sluikstort en zwerfvuil. Vorig jaar nog werden er in Ninove tijdens deze actieweek 17 GAS-boetes opgemaakt voor sluikstort. Ook dit jaar deden de gemeenschapswachten en GAS-vaststellers van de dienst integrale veiligheid mee.

 

In Ninove lag de focus dit jaar op het achterlaten van klein zwerfvuil. Sigarettenpeuken, drank- en eetverpakkingen zijn hierin vaak de voortrekkers. Dit afval trekt minder de aandacht dan grote sluikstorten, maar toch wordt het heel storend ervaren door burgers. Plaatsen krijgen een vuile en verloederde indruk als er veel klein zwerfvuil ligt, en dat maakt dat mensen die plekken minder aantrekkelijk vinden. Het opruimen van dit klein zwerfvuil kost ook veel geld, en bovendien heeft dit zwerfvuil ook een invloed op ons milieu. Dit afval zoveel mogelijk proberen vermijden is een grote uitdaging. Daarom werd er in Ninove dit jaar vooral sensibiliserend en aansturend gewerkt. Naast een affichecampagne om overtreders te wijzen op hun verkeerd gedrag, werden op een vijftal gekende hotspots tijdens de Week van de Handhaving zelf, 43 individuen en groepen aangesproken op hun gedrag. Er werd hen toegelicht welke impact hun gedrag heeft, zowel op het milieu als financieel.

 

Bestrijding het hele jaar door

De stad zet trouwens het hele jaar door in op het bestrijden van alle types van overlast, waaronder ook zwerfvuil en sluikstort: de gemeenschapswachten signaleren zwerfvuil, aan technische dienst wordt ophaling gevraagd, waar mogelijk wordt er onderzocht op identiteitsgegevens die naar de dader kunnen leiden en indien mogelijk wordt er geverbaliseerd. Dit jaar hebben de gemeenschapswachten reeds 290 meldingen van sluikstorten gemaakt.

 

Burgemeester Tania De Jonge: “Net als elke burger erger ik me ook aan de sluikstorters en geeft het soms een gevoel van ‘dweilen met de kraan open’. Maar met de aanhoudende inzet om te verbaliseren en op te ruimen, zowel door onze zwerfvuiljagers als door onze dienst integrale veiligheid en Ninove nette stad, zullen we ‘die hards’ klein krijgen. Binnenkort kan onze tweede mobiele camera worden ingezet, waardoor de pakkans vergroot. Persoonlijk ben ik van oordeel dat de boetes nog hoger mogen zijn.” Zie je of ken je sluikstorters, aarzel niet om contact op te nemen met onze diensten.

 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 30 nov 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 26 nov 2020
Jacky Delcour | 24 nov 2020
Jacky Delcour | 20 nov 2020
Jacky Delcour | 16 nov 2020
Jacky Delcour | 12 nov 2020

archief