NINOVE - Gratis uitleenbare knutselboxen voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen

C21

NINOVE - Gratis uitleenbare knutselboxen voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen

Editiepajot-logo-ninove

Vanaf de herfstvakantie biedt Speelodroom, de speelotheek van Ninove, wekelijks gratis uitleenbare knutselboxen aan voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen.

 

Met de knutselbox geeft het Sociaal Huis elk kind de kans om te knutselen en wil het in coronatijden maatschappelijk kwetsbare gezinnen tegemoet komen die nood hebben aan een vrijetijdsbesteding voor hun kinderen.

 

Een knutselbox?

Een knutselbox bevat alle nodige materiaal voor een leuke opdracht: een opdrachtfiche, gebruiksmateriaal (zoals een schaar, penseel, …) en verbruiksmateriaal (zoals papier, verf, …). Na het uitwerken van de opdracht brengt men de box met het gebruiksmateriaal terug naar Speelodroom en kan men een nieuwe box uitlenen. Verder blijft het mogelijk in Speelodroom om gratis speelgoed te ontlenen, voor alle gezinnen en verenigingen.

 

Voor wie?

Gezinnen die voldoen aan één van onderstaande criteria kunnen de knutselbox aanvragen.

  • Uitpas met kansentarief             
  • Leefloon
  • Verhoogde tegemoetkoming ziekteverzekering
  • Budgetbeheer of collectieve schuldenbemiddeling
  • Gezin met kinderen met een residentieël of ambulant traject binnen bijzondere jeugdzorg of VAPH-voorziening
  • Laag inkomen: in minstens 3 van de laatste 6 maanden was het gezamenlijk maandelijks belastbare bruto-inkomen van het huishouden maximaal 1.630,52 euro + 301,85 euro per persoon ten laste of voor éénoudergezinnen tot max 2.536,07 euro. Men mag geen onroerende goederen bezitten, behalve de woning waarin men woont. 

Interesse?

Stuur een mailtje naar speelodroom@sociaalhuisninove.be met de gegevens van je gezin (naam, voornaam, aantal kinderen en leeftijd) en het bewijs dat je voldoet aan één van bovenstaande criteria. Daarna kom je langs in Speelodroom (Bevrijdingslaan 9, Ninove) om jouw box op te halen.

 

Speelodroom is open elke woensdag tussen 11 uur en 17 uur, uitgezonderd feestdagen. Wijziging of tijdelijke sluiting ten gevolgen van de coronamaatregelen kan je opvolgen op de website of facebookpagina.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Sam Herremans | 15 jul 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief