NINOVE - Extra bussen voor veilige heropstart scholen

NINOVE - Extra bussen voor veilige heropstart scholen

Editiepajot-logo-ninove

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn legt sinds maandag 16 november 20 extra bussen in van en naar Ninove om de heropstart van de scholen op een veiliger manier te laten verlopen. Het stadsbestuur reageert tevreden.

 

Nu de cijfers voorzichtig de goede kant uitgaan, wordt het afwachten welk effect de gedeeltelijke heropstart van het onderwijs de komende weken heeft. “De inzet van extra bussen was daarbij van groot belang, want de inspanningen die de scholen leveren om alles onder veilige omstandigheden georganiseerd te krijgen mogen natuurlijk niet teniet gedaan worden door overvolle bussen,” vertelt schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel. “Met 20 extra bussen op de absolute piekmomenten doet De Lijn toch een flinke inspanning om het busvervoer van en naar school veiliger te maken.”

 

Burgemeester Tania De Jonge is bijzonder tevreden met het initiatief van Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters en de samenwerking met en binnen het stadsbestuur: “We pakken de coronacrisis als team aan en konden met de collega onder een strikte deadline toch tijdig onze input geven aan het kabinet Peeters. Op die manier konden we lokaal mee aangeven op welke momenten we problemen verwachtten. Het zijn dergelijke initiatieven die mee het verschil kunnen maken in een verbetering van de cijfers.”

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Jacky Delcour | 21 dec 2020
Jacky Delcour | 17 dec 2020

archief