NINOVE heeft vanaf nu veertiende BIN

NINOVE heeft vanaf nu veertiende BIN

Editiepajot-logo-ninove

Ninove heeft er een nieuw BuurtInformatieNetwerk (BIN) bij. Het veertiende BIN is gelegen in Neigem.

 

Een Buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt (wijk, gehucht, deelgemeente ...). Het initiatief om een BIN op te richten, komt vanuit de buurtbewoners. Als de politie een melding ontvangt die een BIN zou kunnen aanbelangen, stuurt ze een bericht naar de leden van het netwerk. Door zo een BIN-bericht kon een inwoner uit Appelterre-Eichem vorig jaar een oplichter identificeren. Er zijn vandaag BIN’s in Appelterre-Eichem, Aspelare, Denderwindeke, Meerbeke, Ninove, Okegem en Pollare.

 

Eigen initiatief van inwoners Neigem

Coördinator Freddy Segers: “Ik had gelezen dat er nog geen BIN in Neigem was dus ik vroeg wat informatie op bij de stad. Ik vind het belangrijk dat er ook een BIN in Neigem is voor de veiligheid van de buurt. Anderzijds is de BIN een fijn initiatief om contacten te hebben in de buurt die zorgen voor een sociale controle. Ik heb uiteindelijk een team samengesteld van een 12-tal enthousiaste buurtbewoners.”

 

Burgemeester Tania De Jonge: “Wij zijn verheugd met de komst van de nieuwe BIN. Een buurtinformatienetwerk zorgt dat de burger alert is en biedt een enorme ondersteuning aan de politie om gericht te kunnen werken op bepaalde fenomenen. Het is een wisselwerking tussen burgers, de politie en de overheid om het veiligheidsgevoel te versterken. We werken ook aan sensibilisatie over alle aspecten van het veiligheidsbeleid. We kunnen dit ook enkel goed doen dankzij de goede samenwerking met de BIN-coördinatoren en de politie.”

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 11 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Jacky Delcour | 21 dec 2020
Jacky Delcour | 17 dec 2020

archief