NINOVE - Een beetje KRASJ-en

NINOVE - Een beetje KRASJ-en

Despauteerstraat__krasj_
 

Een geheimtip voor een slentertocht door onze stad in winterslaap: 2 KRASJ-kunstenaars stellen toch een stukje tentoon.

 

In een leegstaand huis naast de bibliotheek (Despauteerstraat) presenteert Koenraad De Smet zijn fotoreeks There’s always a way out of this place. Koenraad De Smet maakt zwartwitfoto's van landschappen en gebouwen die hij aantreft in zijn directe omgeving en op reis. Elke foto is een dermate nauwkeurige uitsnede dat het abstractie wordt. Het beeld blijft herkenbaar maar verrast de kijker door structuren, texturen, ritmes en details die we normaal over het hoofd zien.

 

Wat verderop, op de abdijparking aan het eind van de De Vlaminckstraat, verjaagt het kunstenaarsduo Robbert & Frank Frank & Robbert onze ‘pandemiemiserie’ met de installatie GA WEG, LEED VAN DE WERELD. De tekst is bedoeld om (onbewust) door zoveel mogelijk mensen gelezen te worden, waardoor hij als een mantra in het universum zal vibreren, dupliceren en alsmaar winnen aan kracht. Uiteindelijk zal hij effectief ingrijpen in de wereld en het leed wegnemen.

 

Beide werken zijn onderdeel van KRASJ, ‘Het kind in u’. KRASJ is voorlopig uitgesteld. Maak een digitale wandeling langs het parcours actuele kunsten op www.ninove.be/krasj5

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 07 feb 2021
Marc Colpaert | 05 feb 2021
Sam Herremans | 03 feb 2021
Sam Herremans | 28 jan 2021

archief