NINOVE - Stad brengt eindejaarswensen in het straatbeeld en bij haar inwoners

NINOVE - Stad brengt eindejaarswensen in het straatbeeld en bij haar inwoners

Corona_warme_wensen_affiches_a4_beste_wensen_2021_stad_ninove_lr
 

Door COVID-19 zullen de traditionele feestdagen er dit jaar anders dan anders uitzien. Stad Ninove wil graag vooruit kijken naar een positiever 2021 en komt daarom met de eindejaarsactie ‘Wensen in het straatbeeld’.

 

In de week van 28 december zal in elke Ninoofse brievenbus een pakketje zitten met daarin een raamaffiche, wenskaarten en een begeleidende brief. De stad doet een warme oproep naar alle Ninovieters om hun wensen te verspreiden naar geliefden, familie, vrienden, … en hartverwarmende boodschappen in het straatbeeld te toveren door de affiche aan het raam te hangen. Op die manier steken we iedereen die het moeilijk heeft, eenzaam is of in quarantaine zit een hart onder de riem.

 

De Warmste Week

De stad ziet deze actie o.a. als een uitloper van de Warmste Week, die loopt van 18 december tot en met 24 december. "Het is belangrijk om aan te geven dat je er bent voor elkaar. Zeker als het moeilijk gaat, geeft dit mensen moed en hoop om door te zetten." zegt Veerle Cosyns, schepen voor sociale zaken. Door de vlam voor je raam te hangen, laat je je buren weten dat jij wil helpen waar je kan. Ook op de affiches met de warme wensen zal de vlag zal te zien zijn. Want ook al loopt de Warmste Week af op 24 december, toch wil de stad de vlag nog een tijdje in de picture zetten. Veerle Cosyns roept op om zoveel mogelijk de eindejaar wensen voor het raam te hangen, te tonen dat we een warme plek zijn en het verschil willen maken voor mensen die het moeilijk hebben of zich eenzaam voelen, want ook in 2021 zal dit nog hard nodig zijn.

 

Ninove brengt vanaf 18 december trouwens ook vlammen in het straatbeeld: er komt een vlam aan het Sociaal Huis en aan het oud stadhuis.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 02 mrt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 07 feb 2021
Marc Colpaert | 05 feb 2021
Sam Herremans | 03 feb 2021
Sam Herremans | 28 jan 2021

archief