NINOVE haalt 250.000 euro subsidie binnen voor Landschapspark Burchtdam . Vlaamse regering doet duit in het zakje voor extra natte natuu

NINOVE haalt 250.000 euro subsidie binnen voor Landschapspark Burchtdam . Vlaamse regering doet duit in het zakje voor extra natte natuu

Editiepajot-logo-ninove

De Vlaamse Regering besliste een subsidie van zo maar even 250.000 euro toe te kennen aan Stad Ninove voor de realisatie van zogenaamde ‘natte natuur’. Die subsidie kadert binnen de zogenaamde Blue Deal van minister van Omgeving Zuhal Demir, het programma van de regering dat waterschaarste en droogte wil aanpakken. 

 

Met de financiële ondersteuning van bijkomende natte natuur wil de regering het landschap opnieuw ‘vernatten’. Ook de oevers van de Dender werden in het verleden in belangrijke mate drooggelegd door het rechttrekken van de rivier en het dempen van zijarmen. “Door de klimaatsverandering worden we meer en meer geconfronteerd met extremen in het weer met toenemende droogte en periodes van wateroverlast. Het water opnieuw een plaats geven in het landschap met extra natte natuur kan die problematiek tegengaan,” vertelt schepen van Leefmilieu & Klimaat Wouter Vande Winkel (Samen-Groen), “Dat kan binnen het project van het Landschapspark Burchtdam – de herinrichting van de groenzone tussen de Burchtdam en de Brusselsesteenweg – en we zijn uiteraard heel tevreden met de bijkomende financiering.”

 

Vande Winkel wijst er wel op dat het eigen inbreng van de stad ook aanzienlijk is. “Zelf hebben we 575.000 euro voorzien voor de groenzone, maar met deze subsidie komt daar uiteraard een aanzienlijke som bij,” zegt Vande Winkel, “Overigens was het bedrag van 250.000 euro het hoogst subsidieerbare bedrag, wat toch wijst op de kwaliteit en sterkte van ons dossier.”

 

Dinsdag geeft het schepencollege extra uitleg bij het project, want het project kadert binnen een grotere visie op de linkeroever. 

 

Meer info bij Wouter Vande Winkel 0474 71 32 96.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 02 mrt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 07 feb 2021
Marc Colpaert | 05 feb 2021
Sam Herremans | 03 feb 2021
Sam Herremans | 28 jan 2021

archief