NINOVE - Ninovieters krijgen coronavaccin in het oud belastingkantoor aan de Bevrijdingslaan

NINOVE - Ninovieters krijgen coronavaccin in het oud belastingkantoor aan de Bevrijdingslaan

Editiepajot-logo-ninove

Ninovieters die zich willen laten vaccineren tegen het coronavirus zullen daarvoor terecht kunnen in het oud belastingkantoor, naast het Bpostkantoor aan de Bevrijdingslaan in Ninove. De eerstelijnszone Dender Zuid, waar naast Ninove ook Geraardsbergen deel vanuit maakt, krijgt zo twee vaccinatiecentra. Naast het centrum in Ninove komt er ook één in sportzaal De Veldmuis in Geraardsbergen.

 

Het oude belastingkantoor (Bevrijdingslaan 7) werd als locatie voor het vaccinatiecentrum gekozen om verschillende redenen, waaronder:

  • voldoende groot, aparte in- en uitgang, afgeschermde balie, verschillende lokalen voor 4 vaccinatielijnen, ruime wachtzone, beveiliging,…
  • makkelijk bereikbaar, zowel te voet, met de fiets, met de eigen wagen als met het openbaar vervoer (halte van De Lijn op 100 m, NMBS-station op 1 km)
  • rolstoeltoegankelijk
  • voldoende parking
  • sanitaire voorzieningen beschikbaar
  • voldoende verluchting

Timing

De Belgische bevolking wordt in verschillende fases gevaccineerd. Wie juist wanneer gevaccineerd wordt, hangt af van leeftijd, eventuele risicogroep of beroep. 65-plussers en risicopatiënten zullen, volgens het faseplan van de Belgische overheid, gevaccineerd kunnen worden vanaf maart 2021. Meer info hierover zal te vinden zijn op  www.ninove.be/coronavirus.

Binnen de eerstelijnszone Dender Zuid volgen de lokale besturen van Ninove en Geraardsbergen de situatie op de voet zodat de vaccinatiecentra operationeel kunnen zijn vanaf het moment dat deze doelgroepen aan beurt komen.

Wie aan de beurt is, zal tijdig verwittigd worden met een datum waarop hij/zij zich kan aandienen bij het vaccinatiecentrum. Voor personen die zich niet zelf naar het vaccinatiecentrum kunnen verplaatsen wordt gezocht naar vervoersmiddelen.

 

Burgemeester van Ninove Tania De Jonge: Het is van belang dat we voor onze inwoners zelf een vaccinatiecentrum inrichten, dit gebeurt in nauw overleg met de eerstelijnszone Dender Zuid. We hebben een uitgebreid locatieonderzoek gedaan van zowel stedelijke als private gebouwen en kwamen na analyse tot de conclusie dat het belastingsgebouw volledig voldoet aan de voorwaarden om vier volwaardige vaccinatielijnen te voorzien.” “We zijn blij dat we een vaccinatiecentrum kunnen installeren in zowel Geraardsbergen als Ninove zodat onze burgers niet te ver moeten om zich te laten vaccineren”, vult burgemeester van Geraardsbergen Guido De Padt aan.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2021
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 07 feb 2021
Marc Colpaert | 05 feb 2021
Sam Herremans | 03 feb 2021
Sam Herremans | 28 jan 2021

archief