NINOVE - Indoor sport- en jeugdactiviteiten voor kinderen terug toegelaten vanaf 13 februari

NINOVE - Indoor sport- en jeugdactiviteiten voor kinderen terug toegelaten vanaf 13 februari

Editiepajot-logo-ninove

Vanaf zaterdag 13 februari laat de burgemeester van Ninove opnieuw indoor sport- en jeugdactiviteiten toe voor jongeren – 13 jaar, volgens de geldende federale regels.

 

Op basis van de slechte coronacijfers en een aantal besmettingen met de Britse variant in Geraardsbergse scholen, besloot burgemeester van Ninove Tania De Jonge op 28 januari om indoor sport- en jeugdactiviteiten voor jongeren – 13 jaar tijdelijk te verbieden. Nu de coronabesmettingen in Ninove al een paar dagen op rij zakken, en de toestand in Geraardsbergen genormaliseerd is (het testen van de lagere schoolkinderen in Geraardsbergen heeft uitgewezen dat slechts 1.8 % positief is), besliste de burgemeester om de activiteiten voor kinderen – 13 indoor opnieuw toe te staan vanaf zaterdag 13 februari.

 

Indoor activiteiten – 13 jaar in Ninove

Zowel de jeugdverenigingen als de sportverenigingen (én de zwemverenigingen) kunnen hun indooractiviteiten voor – 13 jarigen terug opstarten vanaf 13 februari, onder strikte voorwaarden (in groepen van max. 10 personen exclusief begeleiding, waar mogelijk toch  best outdoor,…). Enkel tijdens de krokusvakantie (13 februari tot en met 21 februari 2021) zijn er activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar mogelijk met maximum 25 personen (begeleider niet inbegrepen).

 

Algemene regels voor jeugd- en sportactiviteiten

Sinds 1 februari waren volgende federale regels van toepassing:

  • Jongeren - 13 jaar: activiteiten mogelijk in groepen van max. 10 personen (excl. begeleiders), bij voorkeur outdoor (in Ninove werd dit verstrengd en is indoor pas terug mogelijk vanaf 13 februari)
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar: moeten activiteiten verplicht buiten bijwonen, behalve voor het zwemmen (dit wordt ook binnen toegelaten). Maximum 10 personen (begeleider niet inbegrepen).
  • Het wordt sterk aanbevolen om het aantal groepsgerichte hobby’s te beperken tot één hobby per kind of jongere.
  • De regels voor volwassenen (vanaf 19 jaar) wijzigen niet: zij kunnen ook sporten en bewegen, maar enkel in open lucht of in een zwembad, in groepen van maximum vier personen (kinderen tot en met 12 jaar niet inbegrepen), waarbij afstandsregels in acht worden genomen. Een eventuele trainer/coach maakt deel uit van deze groep van vier personen.

Extra informatie

Meer informatie en een antwoord op tal van vragen kan je vinden op de website van de Ambrassade: https://ambrassade.be/nl/jeugdwerk-regels en van Sport Vlaanderen www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/

Op de officiële website van het federale crisiscentrum over het Coronavirus vind je de laatste federale maatregelen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 02 mrt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 07 feb 2021
Marc Colpaert | 05 feb 2021
Sam Herremans | 03 feb 2021

archief