NINOVE - Stadspersoneel draagt buttons tegen racisme en discriminatie

NINOVE - Stadspersoneel draagt buttons tegen racisme en discriminatie

Editiepajot-logo-ninove

In de week van 15 tot 19 maart spelden de medewerkers van de stad een button op met de boodschap ‘Ik behandel iedereen gelijk-waardig’, in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op zondag 21 maart.

 

Gelijk-waardig

In verschillende Vlaamse steden en gemeenten deelt Unia buttons uit, om te tonen dat iedere burger steeds kan rekenen op een gelijkwaardige behandeling. Door deel te nemen aan de actie dragen we als stad de boodschap uit dat er in Ninove geen plaats is voor racisme en discriminatie.

 

Veerle Cosyns, schepen voor gelijke kansen: ”Martin Luther King zei ooit dat het niet zozeer de (kwetsende) woorden van onze tegenstanders zijn die we onthouden, maar nog meer het stilzwijgen van onze vrienden. Daarom vind ik het belangrijk dat we als stad elke vorm van discriminatie openlijk veroordelen en tegelijkertijd bespreekbaar maken. Iedere mens, ongeacht kleur, geaardheid, religieuze overtuiging of afkomst heeft nood aan respect, recht op hoop en dromen. Het is onze verantwoordelijkheid als overheid maar ook als burger om te strijden tegen het ongelijkwaardig behandelen van mensen en het stilzwijgen hierover te doorbreken. Discriminatie is van alle tijden maar het stemt mij hoopvol dat steeds meer mensen hun stem gebruiken.”.

 

Gelijke kansen

In de stadswerking is er sowieso aandacht voor gelijke kansen voor iedereen. Zo hangt jaarlijks de regenboogvlag uit, maar is er ook sensibilisering ook rond LGBTI+, racisme, xenofobie, … De regenboogvlag hangt sinds 10 maart halfstok aan het stadhuis, het oud stadhuis en het Sociaal Huis, uit solidariteit met het slachtoffer van de gebeurtenissen in Beveren.

 

Discriminatie melden

Heb je vragen over discriminatie? Word jij gediscrimineerd? Of ben je getuige van discriminatie? Neem dan contact op met Unia regio Aalst. Discriminatie melden kan online op www.unia.be, telefonisch op het gratis nummer 0800 12 800, via mail naar aalst@unia.be, per post of ter plaatse bij Unia regio Aalst, Werf 9, 9300 Aalst.
Je kan ook terecht bij het Sociaal Huis, Burchtstraat 46 9400 Ninove, telefonisch via het nummer 054 50 50 50 en via het e-mailadres info@sociaalhuisninove.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2021
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 05 apr 2021
Sam Herremans | 24 mrt 2021
Sam Herremans | 17 mrt 2021

archief