NINOVE - De Blokbusters maken radio en televisie in de Pollarewijk

C21

NINOVE - De Blokbusters maken radio en televisie in de Pollarewijk

Editiepajot-logo-ninove

De Vredelaan in de Pollarewijk is op zondag 4 juli (14 uur tot 17 uur) het decor van De Blokbusters, een radio- en tv-show voor en door de buurtbewoners van de Pollarewijk. Johan Petit en Erhan Demirci presenteren de show en draaien verzoekjes van inwoners. Mensen die een verhaal of anekdote willen delen, kunnen plaatsnemen aan de microfoon. De ontboezemingen zijn te volgen via www.blokbusters.tv en bij Radio Ninove op 95 fm.

 

“Eigenlijk is dit het officieuze startmoment van ons buurtwerk in de Pollarewijk”, zegt schepen Henri Evenepoel. “Sinds enkele weken hebben we daar een voltijds buurtopbouwwerker, Manon Vanderpoorten, die al bij heel wat mensen ging kennismaken, maar De Blokbusters is het eerste grote event om de inwoners samen te brengen. Het is ook meteen een mooie samenwerking tussen de stad en de drie partners die voor ons het buurtwerk in handen nemen, namelijk Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, PIN vzw en Ninove Welzijn.”

 

De buurtwerking in de Pollarewijk spreidt zich ook uit over de Burchtdam, Brusselstraat en de ‘Achturenwijk’ aan de Brusselsesteenweg. Momenteel, bij de opstart, ligt de klemtoom nog op de Pollarewijk, waar sinds kort ook een buurthuis is in de Nijverheidslaan 12. In dit huis zullen allerhande activiteiten georganiseerd worden en kunnen inwoners samenkomen. Later dit jaar krijgt de buurtopbouwwerker trouwens een nieuwe collega, die de rol van toeleider opneemt. Samen gaan ze in gesprek met de inwoners van de buurt, en brengen ze verbinding tussen mensen. Ze luisteren ook waar de noden liggen, en brengen inwoners in contact met stadsdiensten of externe partners.

 

De Blokbusters bezoeken Ninove door een samenwerking van de stad, cc De Plomblom, Ninove Welzijn, Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen en PIN vzw. KAAi vzw zorgt voor een drankje.

 

Praktisch

  • De Blokbusters, op zondag 4 juli 2021
  • Van 14 uur tot 17 uur in de Vredelaan, Pollarewijk
  • Op het event zullen zowel burgemeester Tania De Jonge, schepen Henri Evenepoel (beide tussen 16 uur en 17 uur) als de partners van Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen en PIN vzw aanwezig zijn
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 28 aug 2021

archief