NINOVE opent Nutteloze Borden Wandelroute

C21

NINOVE opent Nutteloze Borden Wandelroute

Editiepajot-logo-ninove

Ze houdt het midden tussen een origineel staaltje straattheater, minimalistische beeldende kunst en een performance met milde humor. Maar misschien is de Nutteloze Borden Wandelroute vooral een uitnodiging voor een ontwapenende stadswandeling door Ninove.

 

De Nutteloze Borden Wandelroute is een idee van Kamiel De Bruyne, professioneel onnozelaar en televisieprogrammamaker (onder andere ‘Sorry voor alles’). Tijdens de lockdown van 2020 richtte hij de Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden op. Sindsdien duiken her en der onfunctionele bordjes op met een doelloos oogmerk. Nu gaat de vereniging nog een stap verder: op 15 juli huldigt ze de allereerste officiële Nutteloze Borden Wandelroute in. In Ninove, of all places. De feestelijke opening gebeurt om 19 uur aan het oud stadhuis (Oudstrijdersplein). “De heerlijk absurde wandeling leidt je langs meer dan 40 bordjes en is 3 kilometer lang”, zegt schepen voor cultuur Henri Evenepoel. “Ze is niet bewegwijzerd, maar vanaf 15 juli, na de inhuldiging, komt er een wandelplan op de website van de stad (www.ninove.be/nutteloze-borden, red.).”

 

Voor en na de opening van de Nutteloze Borden Wandelroute kan je nog genieten van twee voorstellingen van het straat- en circustheaterfestival De Donderdagen. ‘Mobi Mobi’ van Collectief Fiat (aka Tom Viaene en Anke Jochems) speelt twee keer in het stadspark (16 uur en 20 uur). In deze locatievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar trekt het gezin Van Dremmel eropuit met hun mobilhome. Elk jaar gaan ze naar dezelfde plek, spelen ze dezelfde spelletjes, gaan ze naar hetzelfde restaurant, dragen ze dezelfde kleren, maken ze dezelfde wandelingen, lezen ze dezelfde verhalen en maakt de papa dezelfde mopjes. Maar dit jaar hebben de kinderen er genoeg van …

 

Om 21 uur in Pop-up Inghelant (Burchtstraat) brengt Ief Postino de voorstelling ‘Post’, een theaterversie van wat ooit een item in het VRT-magazine ‘Iedereen Beroemd’ was. ‘Ief Postino’ bracht brieven van België naar Italië en vice versa in een typisch Italiaanse Piaggio Ape. De postbode zag ontroering, vreugde, verbijstering en hernieuwde vriendschappen. ‘Ief Postino’ vertelt niet alleen over zijn ontmoetingen met de briefschrijvers en -ontvangers, maar vermengt ook persoonlijke verhalen in de voorstelling.

 

Praktisch

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 24 nov 2021

archief