NINOVE - Sportmaand september

C21

NINOVE - Sportmaand september

Editiepajot-logo-ninove

Van kleuters tot 50-plussers: we gaan met z’n allen véél bewegen komend jaar. De sportdienst trapt dit actieve (school)jaar af met sportmaand september waarin je je kleuter kan leren fietsen, zelf op de fiets springt, deelneemt aan het gloednieuwe sport2getfit of proeft van sport in clubverband tijdens één van de open trainingen.

 

Maand van de sportclub

September is de maand van de sportclub. Dit betekent dat heel wat sportclubs starten met het nieuwe sportseizoen en dat ze nieuwsgierigen heel graag verwelkomen in hun club. Ze zorgen voor gratis lessen, opendeurtrainingen of een opendeurdag. Wie graag aan sport wil doen en nog niet de juiste keuze kon maken, kan dat dus perfect gaan uittesten tijdens de maand van de sportclub.

 

Ninove, fietsstad

Het wereldkampioenschap (WK) wielrennen bestaat 100 jaar, en de UCI koos daarom voor een terugkeer naar een van de stichtende leden: Vlaanderen. Van 19 tot 26 september baant de wereldtop van het wielrennen zich op Vlaams(e) asfalt, beton en kasseinen een weg naar eeuwige roem.

Sport Vlaanderen grijpt deze gelegenheid aan om steden en gemeenten warm te maken om zoveel mogelijk inwoners op de fiets te krijgen en te houden. De sportdienst heeft met de fietsweek voor scholen, het (mountain)bikekamp en de fietslessen voor volwassenen al heel wat fietsacties achter de rug. In september volgen nog twee fietsactiviteiten op Autovrije Zondag.

 

‘Over de heuveltjes van..’

Op Autovrije Zondag op 19 september, kan je deelnemen aan de fietstocht ‘Over de heuveltjes van…’. Plaats van afspraak is het Dr. Hemerijckxplein in Ninove. Daar starten drie verschillende fietstochten:

  • Een fietstraject van 25 km voor gezinnen. Langs het bewegwijzerde parcours zijn er leuke opdrachten voor de kinderen. Inschrijven kan ter plaatse tussen 8 en 14 uur.
  • Een fietstraject van 41 km voor de recreatieve fietser. Inschrijven kan ter plaatse tussen 8 en 14 uur.
  • Een fietstraject van 87 km voor de geoefende fietsers. Inschrijven kan ter plaatse tussen 8 en 12 uur.

‘Kijk! Ik fiets!’

Ook op Autovrije Zondag kunnen zelfs de allerkleinsten mee fietsen. ‘Kijk! Ik fiets!’ is een project om je kinderen van de 2de en 3de kleuterklas op slechts 3 uur tijd zelf te leren fietsen op 2 wielen. Elk kindje dat al met een loopfiets en/of steunwieltjes kan rijden, is – vergezeld van een volwassene en zijn/haar eigen fiets – welkom. Inschrijven kan via sport@ninove.be en deelname kost 2,50 euro per kindje.

 

Sport2getfit

De sportdienst biedt overdag nieuwe sportmogelijkheden aan voor volwassenen. Op het programma van sport2getfit staan kracht en lenigheid, spierversterkende oefeningen, bewegen op muziek, cardio, spelvormen, yoga en meer. Op basis van de conditie van de deelnemers zijn er 2 groepen: high intensity en low intensity. Sport2getfit start op 6 september en vindt wekelijks plaats op maandag van 15 uur tot 16 uur in de sporthal.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2021
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 okt 2021

archief