NINOVE - Hartencollege Secundair Onderwijs – campus Onderwijslaan kent opnieuw grote stijging in leerlingenaantallen

C21

NINOVE - Hartencollege Secundair Onderwijs – campus Onderwijslaan kent opnieuw grote stijging in leerlingenaantallen

Directie_son
 

Hartencollege Secundair Onderwijs – campus Onderwijslaan kent opnieuw een grote stijging in leerlingenaantallen. Voor het tiende jaar op rij gaan de leerlingenaantallen in het secundair onderwijs op de Onderwijslaan omhoog. “Waar we van 2012 tot 2018 een jaarlijkse stijging zagen met gemiddeld 15 leerlingen, zien we in 2019, 2020 en 2021 telkens een stijging met gemiddeld 60 leerlingen per jaar.”, aldus Karin Couck directeur Hartencollege Secundair Onderwijs – campus Onderwijslaan.

 

Deze stijging deed ons in een korte periode uitgroeien van een middelgrote school naar een grote school. De laatste jaren hebben we dan ook de mogelijkheid gehad veel extra medewerkers aan te trekken en met de renovatie van het klooster komt er in de toekomst ook een uitbreiding van capaciteit op infrastructureel vlak.

 

Naast de natuurlijke stijging van het hogere geboortecijfer, leerlingen die nu in het middelbaar onderwijs les volgen, kiezen ouders bewust voor onze school omdat we de jarenlange traditie van kwaliteitsvol onderwijs weten te combineren met zorg voor elke leerling.

 

De laatste jaren kwam daar de intensieve samenwerking met de campus Weggevoerdenstraat bij, de optimalisatie binnen de vzw Hartencollege (die 8 katholieke scholen in Groot-Ninove verenigt) en de uitbreiding van ons studieaanbod. 

 

In het zevende jaar kan je sinds vorig schooljaar 7 Kinderzorg Duaal en 7 Zorgkundige Duaal volgen, een opleiding waar je grotendeels leert op de werkvloer zelf. 

 

Dit schooljaar breidden we ons studieaanbod uit met drie doorstroom domeingebonden richtingen: Technologische Wetenschappen, Maatschappij- en welzijnswetenschappen en Bedrijfswetenschappen. Deze richtingen hebben een ruime theoretische basis en bereiden uitsluitend voor op verder studeren in het hoger onderwijs.

 

In alle lessentabellen binnen de vernieuwing is er ruimte gemaakt voor uren ICT.

 

Wat onze school tevens uniek maakt is het groene karakter met een mooie tuin gelegen aan de Dender.

 

We heten al onze leerlingen van harte welkom voor het nieuwe schooljaar!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 okt 2021

archief