NINOVE - De reuzen Doeken en Doeka volledig in het nieuw gestoken voor hun huwelijksverjaardag

C21 Css

NINOVE - De reuzen Doeken en Doeka volledig in het nieuw gestoken voor hun huwelijksverjaardag

0b9a8685__kopie_
De reuzen staken in het nieuw. Ingezonden foto
 
A_ninove_reuzen_1
Een gedenkplaat voor Rufijn.- Ingezonden foto
 
Doeken en Doeka stonden zaterdag 18 september volop in de belangstelling. Het reuzenechtpaar vierde  niet alleen zijn 75ste huwelijksverjaardag, beiden zijn ook volledig vernieuwd. VVV-voorzitter Yvan Roelandt sprak het publiek toe, waarna de onthulling kon plaatsvinden. Het grote publiek kon hen voor het eerst in vol ornaat aanschouwen tijdens de onthulling aan het stadhuis.
 
Reuzenkleermaakster Hilde Baeyens, tevens lid van de Koninlijke Karnavalraad Ninove, zorgde ervoor dat Doeken en Doeka er stralend uitzien in hun nieuwe kledij, die gebaseerd op de eerste kledij van deze reuzen. Vooraf had de provinciale voorzitter van ‘Reuzen in Vlaanderen’ in de hospitaalkapel (Burchtstraat) Ninove officieel aangesteld tot ‘Reuzenvriendelijke gemeente’.
 
Aan het Oud Stadhuis gebeurde de vernieuwing van de huwelijksbeloften door schepen Alain Triest. Getuigen Hans De Sutter en Christel Beerens keken toe op het verloop van de plechtigheid. Na de plechtigheid aan het oud stadhuis volgde een optocht door de centrumstraten. Op de Graanmarkt dansten de reuzen rond de fontein, tot vreugde van de het ruim opgekomen publiek. Alle Ninoofse reuzen gingen voor de gelegenheid uitzonderlijk samen op stap gaan, onder begeleiding van de fanfare uit Appelterre, verschillende carnavalsinstanties en prins Vitsken.
 
Er werd ook een bezoek gebracht aan de voormalige woning van wijlen Rufijn de Decker (28 juni 1949 – 2 mei 2018) in de Fernand Tavernestraat. Daar had de onthulling plaats van een gedenkplaat ter nagedachtenis van Rufijn. De familie was ontroerd bij zovele lofbetuigingen, en mooie woorden van burgemeester Tania De Jonge. De plechtigheid werd opgeluisterd door de gewezen muzikanten van Rufijn.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 aug 2022
Sam Herremans | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief