NINOVE - Natuurpunt Ninove krijgt 41 hectare extra natuur er bij in Aspelare

C21

NINOVE - Natuurpunt Ninove krijgt 41 hectare extra natuur er bij in Aspelare

Bos__kopie_
Extra bos er bij . - Foto Marc Colpaert
 
De stad Ninove wordt een stukje groener met de aanleg van drie bossen, want Natuurpunt Ninove kon liefst 41 hectare extra natuur verwerven in de deelgemeente Aspelare. Begin november komt er een grote plantactie, waaraan iedereen kan deelnemen om boompjes te planten. Door de corona gingen heel wat mensen wandelen in de buurt, want op reis gaan zat er niet dadelijk in, dus ontdekten heel wat mensen kort in hun buurt dat ook de natuur bij ons meer dan de moeite waard was. Volgens Natuurpunt Ninove was er dan ook grote nood aan extra bossen op het grondgebied zoals in het Neigembos of de Dendervallei was het soms heel druk.  Een dus komt er extra bos bij met een eerste actie de een boomplantactie in Aspelare.
 
Boomplantactie in de Beverbeek- en Kabbeekvallei
Natuurpunt Ninove gaat de komende jaren 33 ha nieuw bos aanplanten in de Beverbeek- en Kabbeekvallei in Aspelare. Hiervoor worden in november alvast 4 aanplantmomenten georganiseerd.
Helpende handen zijn dan ook meer dan welkom! Wie geen hele dag kan komen helpen is uiteraard ook welkom voor een paar uur. De plantputten zijn reeds voorgeboord. Laarzen of stevig schoeisel is wel nodig en bij voorkeur ook een spade. En als je toch meer dan een halve dag komt helpen voorzie je best ook een lunchpakket. Wij voorzien warme soep, een fris drankje en een tussendoortje.
 
Wanneer?
06/11/2021 van 09u00 tot 16u00
13/11/2021 van 09u00 tot 16u00
28/11/2021 van 09u00 tot 16u00
 
Afspraakplaats is de Parking Natuurpunt, Waagstraat in Ninove (Aspelare). Meer weten over Natuurpunt en de plantactie ga naar: https://www.natuurpunt.be/afdelingen/natuurpunt-ninove

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 dec 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 24 nov 2021

archief