NINOVE stapt in het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ in samenwerking met Geraardsbergen en Logo Dender

C21

NINOVE stapt in het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ in samenwerking met Geraardsbergen en Logo Dender

Editiepajot-logo-ninove

In oktober start in Ninove en Geraardsbergen het project ‘Bewegen Op Verwijzing’. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen. Het project is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en verloopt met steun van de Vlaamse overheid.

 

De coach zal niet samen met de deelnemer bewegen, maar maakt een beweegplan op dat hem of haar op het lijf geschreven is en motiveert als het even wat moeilijker gaat. Van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt: de coach helpt deelnemers op weg en motiveert hen, op maat van hun dagelijks leven.

 

Actiever leven

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaalt de deelnemer zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding. De Vlaamse overheid neemt het grootste deel van de kosten voor haar rekening. De deelnemer betaalt slechts een beperkte bijdrage. De coach van de eerstelijnszone Dender Zuid is bereikbaar via denderzuid@bewegenopverwijzing.be of 0476 22 07 44.

 

Wie nood heeft om meer te bewegen in zijn dagelijkse leven kan meer info over dit project vragen aan de huisarts.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 24 nov 2021

archief