NINOVE - Speelterrein ‘Populus’ Meerbeke na 4 jaar vanonder het stof door N-VA Ninove?

C21

NINOVE - Speelterrein ‘Populus’ Meerbeke na 4 jaar vanonder het stof door N-VA Ninove?

Park_meerbeke
Het park; Ingezonden foto
 
Speelterrein_populus_meerbeke_plan
Het ontwerp. Ingezonden foto
 
In januari 2017 stelde het stadsbestuur een ontwerp voor om in het park van Meerbeke, op de percelen rond het voormalige gemeentehuis, een nieuwe speeltuin aan te leggen. De herinrichting van het speelterrein of het speelpark “POPULUS” zou een groenzone omvatten met bomen, heesters en bloemenweides en zou voorzien worden van allerlei recreatievoorzieningen zoals speelheuvels, wadi’s, een zandput met speeltuigen, enz... 
 
 
Schriftelijke vraag 
 
Van dit ontwerp en deze plannen werd een uitgebreide voorstudie door SOLVA uitgevoerd. Maar over de effectieve uitvoering ervan werd het na de verkiezingen in 2018 oorverdovend stil. Na een schriftelijke vraag hierover van gemeenteraadslid Karolien de Roose (N-VA) lijkt er opnieuw beweging in het project te komen. In 2022 zal het stadsbestuur een nieuwe ontwerper aanstellen die kan terugvallen op de studie van SOLVA en de bijhorende archeologienota. 
 
 
Verspeelde tijd 
 
 
Waarom het stadsbestuur pas wakker schiet na de schriftelijke vraag van N-VA Ninove is onduidelijk. “De samenwerking met de vroegere ontwerper werd stopgezet na de aanleg van het speelpark in Pollare na de zomer van 2019. De opstart van de heraanleg in Meerbeke werd hierdoor even stilgelegd”, aldus het stadsbestuur. Intussen loopt er tussen ontwerp en uitvoering een tijdspanne van meer dan 4 jaar. 
 
 
 
Jeroen Van Assche: “Het park van Meerbeke moet dringend uit het verdommenishoekje worden gehaald. Waarom wachten tot 2022 en een nieuwe ontwerper aanstellen? Als N-VA vragen we om hier prioritair werk van te maken en snel de bestaande plannen uit te voeren."
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 31 aug 2022

archief