NINOVE - Stad ondersteunt werkzoekenden via DUOday

C21

NINOVE - Stad ondersteunt werkzoekenden via DUOday

Editiepajot-logo-ninove

Voor de tweede keer doet de stad mee aan DUOday, een werkbelevingsdag waarop werkzoekenden met een ondersteuningsnood een duo vormen met een werknemer van een bedrijf. 6 werkzoekenden zullen op 18 november proeven van de werkvloer binnen onze organisatie.

 

Een eenvoudig concept

DUOday is een DOEdag. Een werknemer binnen een bedrijf of organisatie vormt op die dag een duo met een werkzoekende met een ondersteuningsnood. De werkgever maakt op deze manier kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van deze werkzoekende en het dienstverleningsaanbod. De werkzoekende krijgt de kans om zijn talenten te tonen en zijn of haar beeld over een bepaalde job te toetsen aan de realiteit. Een win-win!

 

Op 18 november zullen 6 werkzoekenden bij verschillende diensten kunnen proeven van de werkvloer binnen onze organisatie: lokale economie, Sociaal Huis/Huis van het Kind, zwembad De Kleine Dender en de bibliotheek. Ze worden ingeschakeld voor administratieve taken, bij onthaal en baliewerk of als toezichter/redder.

 

Schepen Veerle Cosyns, bevoegd voor sociale tewerkstelling: “Ik vind het heel belangrijk dat we als stad kansen creëren voor mensen met bepaalde zorg noden en voor wie ingeschakeld worden in de arbeidsmarkt dan ook niet vanzelfsprekend is. Werk geeft nl. meer financiële zekerheid, en een goede job bevordert ook onze zelfwaardering en minimaliseert eenzaamheid. En dat laatste is zeker even belangrijk als het eerste!”

 

Kansen voor werkzoekenden

De stad werkt samen met GTB (Gespecialiseerd Team Bemiddeling), dat mensen met een beperking of gezondheidsprobleem helpt om geschikt werk te vinden of te houden. Samen probeert men de tewerkstellingskansen van mensen in de eigen regio te vergroten. GTB heeft, net als VDAB, zitdagen in het Sociaal Huis op maandag, dinsdag en vrijdag. Meewerken aan de werkbelevingsdag en zo als lokale overheid extra kansen bieden aan werkzoekenden met een langere afstand tot de arbeidsmarkt of met meer ondersteuningsnoden, versterkt dit partnerschap nog.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 12 nov 2022

archief