NINOVE - Helft van Ninovieters met recht op boosterprik geprikt tegen midden volgende week

C21

NINOVE - Helft van Ninovieters met recht op boosterprik geprikt tegen midden volgende week

Editiepajot-logo-ninove

Nog tot en met 21 december vaccineert het Ninoofs vaccinatiecentrum elke werkdag. Zo krijgen zoveel mogelijk inwoners die recht hebben op hun 3e prik, hun boosterprik nog voor de kerstvakantie. Door deze vaccinatiemarathon, die startte op 1 december, zal tegen midden volgende week al de helft van de Ninovieters die recht hebben op een boosterprik, geprikt zijn.

 

Daarna neemt het vaccinatiecentrum een korte rustpauze van 22 december tot en met 4 januari, om vanaf 5 januari weer volop in te zetten op de vaccinatiecampagne. Het testcentrum blijft wel open tijdens de kerstvakantie.

 

QVAX

Momenteel kreeg 35,14% van de 18-plussers in Ninove zijn boosterprik. Eind januari zou iedereen met recht op een boosterprik die moeten gekregen hebben.

De stad roept haar inwoners op om zich zeker te registreren op de QVAX-lijst. Zo kan je sneller opgeroepen worden wanneer mensen niet komen opdagen in een vaccinatiecentrum, en kan men ook vermijden dat er vaccins verloren gaan.

 

Burgemeester Tania De Jonge: “Het vaccinatieteam heeft al ontzettend veel inspanningen gedaan om de boosterprik toe te dienen. Door de marathon nemen we een grote voorsprong. Na de welgekomen en verdiende kerstpauze voor ons team vliegen we er op 5 januari opnieuw in en wordt de marathon voortgezet. We zullen dan ook helemaal voldoen aan intenties van het Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse overheid.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief