Stad NINOVE creëert steun voor gebruikers van maaltijden en poetsdienst aan huis

C21 Css

Stad NINOVE creëert steun voor gebruikers van maaltijden en poetsdienst aan huis

Editiepajot-logo-ninove

Vanaf januari 2022 voorziet de stad een financiële bijdrage in de kost van maaltijden en poetsdienst aan huis voor alle inwoners van 65 jaar en ouder die beschikken over een UITpas met kansentarief. De tegemoetkoming voor deze senioren bedraagt 2 euro per warme maaltijd en 2 euro per gepresteerd uur door een poetsdienst.

 

Schepen Veerle Cosyns, bevoegd voor sociale zaken en ouderenzorg: “We hebben recent besloten het eigen aanbod van poetsdienst en maaltijden aan huis van het OCMW over te dragen aan andere aanbieders. Waar het OCMW vroeger de enige aanbieder van deze diensten was, merkten we dat er ondertussen voldoende andere aanbieders van dezelfde diensten actief zijn in onze stad. De middelen die we vroeger besteedden aan deze diensten, en die daardoor enkel onze eigen klanten ten goede kwamen, willen we nu inzetten in een algemeen aanbod naar alle gebruikers (65+ die beschikken over een UITpas met kansentarief) in Ninove. Op die manier zullen meer Ninovieters genieten van deze steun. Daarenboven bezorgen we de andere lokale aanbieders extra klanten, wat onze middenstand ten goede komt.”

 

Praktisch

  • Een UITpas met kansentarief vraag je aan bij Teledienst vzw. Maak hiervoor een afspraak met Nele via 054 32 24 54 of via nele.striegel@teledienst-ninove.be
  • Het aanvraagformulier voor de tegemoetkoming vraag je aan via 054 50 57 59. Je kan het ook ophalen aan het onthaal van WZC Klateringen (Centrumlaan 173 – 9400 Ninove)
  • Het ingevulde aanvraagformulier bezorg je terug aan het onthaal van wzc Klateringen of je verstuurt het naar maaltijdenaanhuis@ninove.be
  • Nadien neemt onze medewerker contact met je op voor de verdere afhandeling en betaling van de tegemoetkoming.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief