NINOVE - De partij PVDA Ninove organiseerde een actie tegen de hoge facturencrisis

C21

NINOVE - De partij PVDA Ninove organiseerde een actie tegen de hoge facturencrisis

273524808_692419732130946_4235534164847823889_n
Ingezonden foto
 
Zaterdag 12 februari organiseerde de lokale afdeling van PVDA actie tegen de btw van 21% op gas en elektriciteit. Ze doen dit met een toeteractie, waarbij autobestuurders werden opgeroepen te toeteren als ze een btw verlaging voor energie naar 6% steunen. 
 
“2,6 miljard euro overwinsten dankzij de kerncentrales voor Engie-Electrabel, een vertienvoudiging van de winsten voor de grote gascentrales, 6 miljard euro aan dividenden in de grote beursgenoteerde bedrijven en nog eens 10 miljard euro aan publieke middelen voor wapentuig. De energiebonzen, aandeelhouders en oorlogsstokers boeren beter dan ooit tevoren. Voor de gewone mensen echter is er nooit geld” zegt Samuël Van Den Eeckhout van PVDA Ninove.
 
Terwijl onze energiefactuur stijgt met 2800 euro moeten we ons tevredenstellen met een aalmoes van 165 euro. “Terwijl ook de gasprijzen de pan uit swingen, verlaagt de regering de btw tijdelijk enkel op elektriciteit in de lente… Terwijl de nood het hoogst is voor gas in de winter. Dat is zelfs geen doekje voor het bloeden, maar puur bedrog. Dit terwijl bijna 13% van de Ninoofse kinderen wordt geboren in een kansarm gezin. Elektriciteit en gas zijn geen luxegoederen zoals champagne of kaviaar en dus moet de btw naar 6%” zegt lokaal voorzitter Joachim De Maeseneer. 
 
“Ons voorstel voor een structurele BTW-verlaging op energie werd op 13 januari nog door een meerderheid weggestemd. Ook onze burgemeester Tania De Jonge, die toch geacht wordt ons als burgers te vertegenwoordigen, stemde tegen en liet zo haar burgers letterlijk en figuurlijk in de kou staan” vult Kimberly Delangre verder aan.
 
 
Het blijft ook erg stil bij de Vlaamse regering, terwijl een gemiddelde elektriciteitsfactuur bestaat uit 21 procent Vlaamse heffingen.
 
Als PVDA Ninove blijven we dan ook druk zetten voor een rechtvaardig energiebeleid en betaalbare prijzen, voor iederéén. Omdat dit anders nog meer Ninovieters in de armoede zal duwen. Daarom organiseren we met enkele leden nu zaterdag vanaf 10 uur op de Elisabethlaan een toeteractie en roepen we op om 27 februari mee “Basta!” te zeggen tegen deze regering in Brussel.
 
Energie is een basisrecht, geen luxe. Voor meer info zie pvda.be/basta 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief