NINOVE - Geen carnaval maar wel tal van gerelateerde activiteiten in aanloop naar het carnaval

C21

NINOVE - Geen carnaval maar wel tal van gerelateerde activiteiten in aanloop naar het carnaval

Car_1__kopie_
Carnaval kan niet zoals hier op een archiefbeeld uit 2018. - Foto Marc Colpaert
 
De nieuwe – uiterst besmettelijke – coronavariant maakte duidelijk dat een carnaval veilig en probleemloos organiseren hoogstwaarschijnlijk onmogelijk zou zijn. De stad ging dan ook nu al over tot het nemen van de heel spijtige beslissing om carnaval opnieuw te annuleren. Dat gebeurde na overleg met alle instanties en betrokkenen. Ook alle carnaval gerelateerde activiteiten in aanloop naar carnaval (o.a. de prinsaanstelling, machtsoverdracht, kindercarnaval) worden geannuleerd.
 
De verschillende instanties willen wel zorgen voor een carnavalssfeer in de stad. 
 
Oud stadhuis in carnavalstenue
 
Ninovieter Kim Collet stak het oud stadhuis in een carnavalskleedje. Kim won de wedstrijd die het carnavalscomité vorig jaar organiseerde om een nieuw ontwerp uit te werken voor de carnavalsversiering aan het oud stadhuis. Haar ontwerp zal ook in 2023 en 2024 het oud stadhuis in carnavalssfeer dompelen. De beiaard van het oud stadhuis speelt tot eind maart de carnavalsliedjes ‘Aai mauine wettel’ en ‘Wauilen zenj de Ninovieterkes’. 
(DIY-)raamtekeningen
Een aantal Ninoofse creatievelingen brengt vanaf 26 februari raamtekeningen aan op handelszaken in het centrum van Ninove. De tekeningen van Luk Tas, Silke D’Hondt en Eline Godaert zijn te bezichtigen tot en met 31 maart. Wie wil kan ook zelf aan de slag gaan en zelf zijn raam versieren met een DIY-pakket: voor 12 euro koop je een sjabloon met een unieke carnavalstekening, een verfstift en een handleiding. Het pakket (keuze uit drie verschillende sjablonen) is vanaf 21 februari te koop in het oud stadhuis.
 
Hang een carnavalsaffiche op
Sammy Van der Straeten (NKV Vantaudj op Tasj) en Robinn Scheerlinck (MKV Groulek Dest) ontwierpen de carnavalsaffiche 2022. Hang een exemplaar aan je raam en breng mee carnavalssfeer de stad!
 
Carnavalsvlagje
De Stedelijke Feestcommissie zorgde zoals elk jaar voor het jaarlijkse carnavalsvlagje. Elke vaste carnavalsgroep, de prinsenwacht en De Gasthieëren krijgen er één gratis, Ninovieters konden er ook eentje bestellen.
 
Dingsken
Dingsken, het monument voor de overleden carnavalist aan de Koepoort, speelt tijdens de carnavalsdagen zijn tekst en liedje ter ere van de overleden carnavalist. Met dank aan De Prinsencaemere.
 
Carnavalsradio met ENKAAVEE
De hele carnavalsperiode kijk en luister je carnavalsmuziek op carnavalszender ENKAAVEE via www.enkaavee.be. 
 
Carnavalskermis gaat door
De carnavalskermis vindt plaats van vrijdag 4 tot en met dinsdag 8 maart op de Graanmarkt.
 
 
Coronamaatregelen
We moeten echter wel nog steeds rekening houden met de coronabarometer. Voor ieders veiligheid werd op de veiligheidscel van 7 februari volgende beslist dat van 4 tot en met 8 maart:
 
er geen muziek van welke aard ook gemaakt mag worden op openbaar domein en op de terrassen, met uitzondering van de muziek van de foorkramers op de kermis 
pompierwagens, karretjes en dergelijke worden thuisgelaten
enkele artikels uit het politiereglement m.b.t. carnaval van kracht zullen zijn:
buitentapinstallaties zijn niet toegestaan
vuurtjes, barbecues en gasbranders zijn niet toegestaan
alcoholverkoop aan foorkramen 
Het dragen van carnavalskleding is wel toegestaan.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief