NINOVE - N-VA Ninove vreest voor de veiligheid van jongeren tijdens carnaval

C21

NINOVE - N-VA Ninove vreest voor de veiligheid van jongeren tijdens carnaval

Image__2_
Carnaval gaat dit jaar in Ninove door in één afgebakende feestzone aan het oud stadhuis. Daar kan maar een beperkt aantal mensen terecht na vertoon van een polsbandje. Die polsbandjes worden enkel zondagochtend uitgedeeld aan feestvierders bij wie het Covid Safe Ticket groen kleurt. 
 
Zo één afgebakende carnavalsfeestzone brengt volgens Karolien De Roose (N-VA) een aantal risico’s met zich mee. De feestzone aan het oud stadhuis is de enige feestzone in de stad. Uiteraard zijn alle andere café’s buiten deze zone ook toegankelijk. Jeugdcafé Den Blompot, dat net buiten de afgebakende zone valt, is zo een café dat jaarlijks een massa volk lokt tijdens carnaval. Daar blijft doorgaand verkeer nog steeds mogelijk. 
Dat is om problemen vragen, stelt Karolien De Roose (N-VA). Het is ook jammer dat de stad totaal niet aan onze jeugd heeft gedacht. De Ninoofse jeugd komt traditiegetrouw samen aan café Den Blompot en dat zal, gezien de knaldrang bij velen, ook dit jaar niet anders zijn. Het verkeer kan zomaar doorrijden recht in het feestgewoel van de jongelui. Dat brengt de veiligheid van onze Ninoofse jeugd in gevaar. 

Karolien De Roose (N-VA) ging daarom eens polsen bij de uitbater. Die deelt dezelfde bezorgdheid en heeft zelfs de burgemeester hierover al aangeschreven, maar kreeg nooit gehoor. Men is tevreden dat carnaval kan doorgaan, maar betreurt wel dat de veiligheid van onze jeugd hier in het gedrang komt. N-VA Ninove wil de jeugd een veilig carnaval bieden en vraagt daarom dat de Koepoortstraat, de Despauteerstraat en de Edmond de Deynstraat ook afgesloten zullen worden die avond. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief