NINOVE - De N-VA Ninove kreeg tal van klachten over personen die zorgen voor overlast

C21

NINOVE - De N-VA Ninove kreeg tal van klachten over personen die zorgen voor overlast

A_graanmarkt_overlast_1
Foto ingezonden
 
A_karolienderoose_profielfoto
Karolien de Roose. ingezonden foto
 
Er zijn meerdere klachten over personen die overlast bezorgen in het centrum van de stad Ninove. Vooral ter hoogte van de ‘Carrefour Market’ op de Graanmarkt stellen zich regelmatig problemen. Wildplassen, rijden onder invloed, vechtpartijen, voorbijgangers die worden lastiggevallen, uitpuilende vuilbakken, blikjes bier, dronkaards, … Dit geeft geen mooi beeld van onze binnenstad en het schrikt natuurlijk klanten en bezoekers af. 
 
 Kat- en muisspel 
 
Het probleemgedrag verplaatst zich ook naar de winkels binnen. De lastposten plegen winkeldiefstal, gebruiken het beschikbare sanitair op een onverantwoorde manier en ze bedreigen soms ook het personeel en de klanten. Sommige handelaars vinden dat de politie repressiever kan optreden. Het wachten op een tussenkomst duurt vaak te lang en de politie-interventie duurt soms maar 2 minuten. De amokmakers spelen dan een kat- en muisspel en veroorzaken de dag nadien nog meer overlast. 
 
 Stadsmariniers 
 
Winkeliers kunnen zelf geen externe bewakingsfirma inschakelen om de overlast van de personen onder controle te krijgen, stelt Karolien de Roose (N-VA). Ze vraagt aan de dienst integrale veiligheid om op korte termijn te bekijken welke oplossingen er mogelijk zijn. In Ninove wordt al jaren gesproken over stadsmariniers of straathoekwerkers, maar die zijn er nog altijd niet. Om de overlast op lange termijn goed aan te pakken kan het stadsbestuur stadsmariniers aanstellen om de hardnekkige veiligheidsproblemen in bepaalde buurten op te lossen. Momenteel zijn er ook slechts vier gemeenschapswachten die moeten instaan voor meer dan 39.000 inwoners, dat is veel te weinig volgens Karolien De Roose (N-VA). 
 
 Veiligheid verzekeren 
 
Bij het plaatsen van nieuwe camera’s in Ninove kan de stad ook overwegen om in probleemzones eentje extra te voorzien. Handelaars zitten met kopzorgen in deze economisch zware tijden en kunnen dit er niet bijnemen. De veiligheid zou moeten verzekerd worden door de overheid. Er moet eindelijk opgetreden worden, want in Ninove duurt alles veel te lang. 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief