NINOVE - De N-VA Ninove is niet te spreken over het containerpark op het Paul De Montplein

C21

NINOVE - De N-VA Ninove is niet te spreken over het containerpark op het Paul De Montplein

A_pauldemontplein2
Ingezonden foto
 
Karolienderoose_profielfoto
Karolien De Roose. Ingezonden foto
Bijna 2 jaar na de klacht van N-VA bestuurslid Jeroen Van Assche bij de omgevingsinspectie is er nog altijd geen oplossing voor de stedelijke opslagplaats van afval. Tot 3 keer toe werd het stadsbestuur op de vingers getikt voor het illegaal storten van afval. Telkens werden er voor de drie opslagplaatsen in de Fabrieksstraat, Paul De Montplein en in Pollare-Dorp inbreuken vastgesteld. Zowel de milieu-inspectie als gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) eiste in 2020 een duurzame oplossing op lange termijn. 
 
 
 
Die definitieve oplossing is er na 2 jaar nog altijd niet. Schepen Torrekens heeft nu als noodoplossing grote afvalcontainers op de parking van het Paul De Montplein laten zetten. Ronduit schandalig en onverantwoord vinden zowel Jeroen Van Assche als Karolien De Roose, die zich ernstige vragen stellen over de veiligheid en wettelijkheid. 
 
 
 
Jeroen Van Assche: “Dit ‘containerpark’ op een openbaar plein is een vrijgeleide voor sluikstorten, wat nu al een ernstig probleem is in Ninove. Overal waar er kledingcontainers staan is er overlast. Wat zal dit dan geven met zulke grote afvalcontainers op een vrij toegankelijke parking?” 
 
 
 

Gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) zal de milieuregels hierop verder onderzoeken en dit zeker en vast op de komende gemeenteraad brengen. Het is onvoorstelbaar dat de omwonenden op grote oranje afvalcontainers moeten toekijken en 20 parkeerplaatsen verliezen. N-VA zal bekijken of dit achterpoortje van de stad wel conform de milieuwetgeving is. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief