NINOVE - Op zoek naar wandplaten van Steppe en ander oud schoolmateriaal voor de Erfgoeddag

C21

NINOVE - Op zoek naar wandplaten van Steppe en ander oud schoolmateriaal voor de Erfgoeddag

Editie_ninove_standbeeld_lopers_3__kopie_
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 
Omdat de 21ste editie van Erfgoeddag, die doorgaat op 24 april,  als thema ‘Erfgoeddag maakt school!’ heeft, gaat de Erfgoedraad van Ninove op zoek naar authentieke schoolplaten. Wie enkele decennia terug op de schoolbanken zat, kent ze misschien nog: de prachtige schoolplaten die de muren van klaslokalen opfleurden met allerlei educatieve voorstellingen. Eén van de belangrijkste uitgeverijen van zulke platen was uitgeverij Steppe, een bedrijf uit Ninove. Geschiedenis, menselijke anatomie, meetkunde, plantkunde, aardrijkskunde, grammatica en liturgie waren stuk voor stuk onderwerpen die Steppe aansneed.
 
Omdat de 21ste editie van Erfgoeddag (op 24 april) als thema ‘Erfgoeddag maakt school!’ heeft, gaat de Erfgoedraad van Ninove op zoek naar authentieke schoolplaten geproduceerd door deze uitgeverij. Maar ook andere schoolmaterialen zijn meer dan welkom: van oude klasfoto’s en rapporten tot verdwenen schooluniformen, linialen en authentieke lessenaars. Het doel? De jongere generaties een blik gunnen op het schoolleven van toen.
 

Denk jij ons te kunnen helpen en zie je het zitten om materiaal in bruikleen te geven? Stuur dan een mail naar:  cultuur@ninove.be. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief