NINOVE - Verhuis speelotheek en ruilhuis naar Sociaal Huis en inhuldiging tuttenrups

C21

NINOVE - Verhuis speelotheek en ruilhuis naar Sociaal Huis en inhuldiging tuttenrups

Editiepajot-logo-ninove

Op 18 mei verhuizen de speelotheek en het ruilhuis naar het Sociaal Huis. Daar krijgen ze gezelschap van de spiksplinternieuwe tuttenrups, die kleuters helpt afscheid te nemen van hun tutje.

 

Drempel verlagen

Door de speelotheek en het ruilhuis, waar je een babyuitzet en kinderkleding voor kinderen tot en met 6 jaar gratis kan ruilen, samen onder te brengen in het Sociaal Huis kunnen (toekomstige) ouders alles op één plek vinden. Zo kunnen ze een bezoek aan een van de diensten in het Sociaal Huis makkelijker combineren met de speelotheek en het ruilhuis. Op die manier wordt de drempel om langs te komen verlaagd, want de speelotheek en het ruilhuis zijn er voor iedereen en niet enkel voor kwetsbare gezinnen.

 

Na de verhuis zullen de speelotheek en het ruilhuis niet enkel op woensdag van 10 tot 17 uur open zijn, maar ook op donderdag van 16 tot 19.30 uur. Met dank aan de vele vrijwilligers.

Op de officiële openingsdag op 18 mei gaan de speelotheek en het ruilhuis uitzonderlijk pas om 12 uur open. Op 18 en 19 mei krijgt elke bezoeker sowieso een kleine attentie mee.

 

Tuttenrups

De jeugddienst en Huis van het Kind wilden een plek realiseren waar kleuters afscheid kunnen nemen van hun tutje. De leerlingen van 5 KSO van het Koninklijk Atheneum in Ninove ontwierpen onder leiding van hun leerkracht Claude Dendauw, een tuttenrups. De grote rups heeft altijd honger. Kindjes die afscheid willen nemen van hun tut, kunnen die dan ‘voederen’ aan de rups. In ruil krijgen ze een tuttendiploma en het leesboekje van Rupsje Nooitgenoeg. De tuttenrups zal vanaf 18 mei ook te vinden zijn in het Sociaal Huis, af en toe zal ze ook mee op verplaatsing gaan.

 

Week van de Groeilamp

Voorafgaand aan de opening is het van 16 tot 23 mei Week van de Groeilamp. Naar aanleiding van deze week van de Groeilamp zet Huis van het Kind in de maand mei opvoeden en opvoeders in de kijker met een aantal activiteiten:

  • In samenwerking met de CM is er een gratis sessie peuterturnen voor kinderen tussen 1,5 en 3 jaar (samen met een ouder) op dinsdag 31 mei om 10.15 uur in Sporthal ’t Sportstekske, Parklaan 15. Gratis inschrijven via huisvanhetkind@ninove.be of 054 50 50 50.
  • Elke bezoeker van de speelotheek krijgt een gratis exemplaar van een scheurkalender met humoristische tekeningen, tips, spelletjes of fijne quotes.
  • De Gezinsbond organiseert op 16 en 23 mei een webinar met Lynn Geerinck, auteur van het boek ‘Goed omringd’. Inschrijven kan via hun website.
  • In de bib vind je een boekenstand rond opvoedingsthema’s.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2022
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief