NINOVE - De lokale afdeling van de PVDA eert de Ninoofse verzetshelden

C21

NINOVE - De lokale afdeling van de PVDA eert de Ninoofse verzetshelden

Received_1016594505651344
Bloemen neerleggen op het kerkhof. Ingezonden foto
 
Zondag 8 mei wilde de lokale afdeling van PVDA de Ninoofse verzetshelden uit de 2de wereldoorlog herdenken en eren. Ze doen dit door een krans neer te leggen aan het monument van de Ninoofse verzetshelden op de begraafplaats van Ninove. Ze waarschuwen ook voor het gevaar van extreemrechts en ondersteunen de oproep om van 8 mei een feestdag te maken.
 
 
 
8 mei is de dag waarop in 1945 nazi-Duitsland overwonnen werd. Vandaag komt extreemrechts terug, eerst op hun sloefen, daarna op hun botten. “Laten we van 8 mei opnieuw een feestdag maken” zegt Joachim De Maeseneer, voorzitter van PVDA Ninove. “Om te herdenken en te waarschuwen.” Hiermee steunt PVDA Ninove de vraag van verschillende middenveldorganisaties om van 8 mei opnieuw een officiële feestdag te maken.  
 
 
Samuël Van Den Eeckhout: “Extreemrechtse partijen doen zich sociaal voor en kopiëren de thema’s van links. Maar als het er op aankomt stemmen ze dikwijls tegen de gewone werkmens en voor het grote kapitaal. Denken we aan de loonblokkeringswet, het Europees minimumloon, tegen een rijkentaks, tegen loonverlaging van politici.” PVDA Ninove vraagt tot slot meer aandacht voor onze verzetshelden die tijdens de 2de wereldoorlog hun leven gegeven of geriskeerd hebben om tegen het fascisme te vechten. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 mei 2023

archief