NINOVE - Ninoofse erfgoedraad lanceert nieuwe Prijs Onroerend Erfgoed

C21

NINOVE - Ninoofse erfgoedraad lanceert nieuwe Prijs Onroerend Erfgoed

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De erfgoedraad van Ninove stelde op de erfgoeddag van 24 april een nieuwe editie van de tweejaarlijkse prijs ‘onroerend erfgoed’ voor. De prijs beloont een initiatief dat onroerend erfgoed positief in de kijker zet.

 

In 2018 stapte de erfgoedraad van Ninove een eerste keer naar buiten met het initiatief van een Prijs Onroerend Erfgoed. De edities van 2018 en 2020 bekroonden samen drie woningen omwille van hun voorbeeldfunctie voor het behoud en het beheer van onroerend erfgoed in Ninove. De prijs is nu aan een derde editie toe. De winnaar ontvangt een cheque van 2.000 euro. De laureaat heeft recht op 1.000 euro.

Een jury van vijf experten beoordeelt de kandidaturen op basis van criteria als uitzonderlijk belang, het vernieuwend karakter en ‘de hefboomfunctie’. Enkel projecten van een privépersoon of een privé-instelling komen in aanmerking. Ze dienen gerealiseerd te zijn op Ninoofs grondgebied na 1 oktober 2017.

 

Kandideren?

Je ontdekt het reglement en een inschrijvingsformulier op www.ninove.be. Kandidaturen moeten voor 1 oktober 2022 ingediend worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 mei 2023

archief