NINOVE - Forza Ninove wil dat financiering VZW Ninoverend stopt en dat de voorzitter ontslag neemt

C21

NINOVE - Forza Ninove wil dat financiering VZW Ninoverend stopt en dat de voorzitter ontslag neemt

Editie_ninove_ninia_2__kopie_
Illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Forza Ninove wil dat de stad het heft in eigen handen neemt om de middenstand te ondersteunen. Guy D'haeseleer, Senator-Fractieleider Vlaams Belang, Vlaams Parlementslid en Gemeenteraadslid vertelt er ons meer over. "Voorzitter vzw Ninoverend Pascal Carael neemt vlucht vooruit en ontbindt de vzw zodat hij niet voor gemeenteraad hoeft verschijnen."
 
Guy D'haeseleer vertelt verder: "Op de volgende gemeenteraad van 23 mei heb ik een interpellatie gepland waarin ik het stadsbestuur vraag om de financiering van de vzw Ninoverend stop te zetten en de voorzitter te vragen ontslag te nemen. Ook zette ik het voorstel op de agenda om de solidariteitsbijdrage voor de zelfstandigen af te schaffen. Deze was immers  rechtstreeks gelinkt aan de werking van de vzw.
 
Als gevolg van mijn interpellaties met betrekking tot de ontelbare statutaire, wettelijke, financiële en deontologische tekortkomingen werd door de Burgemeester getracht om het vel van de blunderende voorzitter te redden en werd er een “verbetertraject” opgelegd om aan de onregelmatigheden te remediëren.
 
Boekhouding nog steeds onvindbaar
 
Sinds december kaart ik de gebrekkige werking van de vzw aan en stelde ik vragen naar de transparantie met betrekking tot de boekhouding van de vzw. Na maanden stilzwijgen en een helse zoektocht naar deze boekhouding kondigde de Pascal Carael met veel bombarie aan dat de boekhouding online was gezet.  Bij nader inzien betrof het enkel een lijst van facturen en twee rekeninguittreksels.  Van de boekhouding (voor een kleine vzw behelst dit een kas- en ontvangstenboek) was er nog steeds niets te bespeuren.
 
Pascal Carael ontbindt vzw en neemt vlucht vooruit 
 
De samenwerkingsovereenkomst bepaalt dat het de bevoegdheid is van de gemeenteraad om te checken of er aan alle opgelegde maatregelen werd voldaan. Indien niet (wat het geval is aangezien de boekhouding nog steeds spoorloos is) moet de vzw verschijnen op een gemeenteraad om uitleg te geven waarna deze beslist of de overeenkomst wordt gezegd of niet. 
 
Pascal heeft het lef niet om voor de gemeenteraad te verschijnen. Ik stel vast dat de heer Pascal Carael hoog van de toren blaast in de pers maar ondertussen nog steeds op zoek is naar het kas- en ontvangstenboek.  Om de zeer pijnlijke confrontatie op de gemeenteraad te ontlopen neemt de heer Carael nu de vlucht vooruit en ontbindt hij de vzw. Ik betreur dat de heer Carael deze confrontatie in alle openheid niet durft aan te gaan. Zijn woorden in de pers staan in schril contrast met zijn daden. Ik ben in ieder geval klaar om volgende week de leugens van de heer Carael één voor één te weerleggen en zal dat trouwens ook doen tijdens mijn interpellatie.
 
Forza Ninove wil dat de stad het heft in eigen handen neemt om de middenstand te ondersteunen
 
Ik zal op de komende gemeenteraad pleiten om de regie van de ondersteunende activiteiten ten behoeve van onze Ninoofse handelaars in eigen handen te nemen. Handelaars hebben genoeg werk met het runnen van hun zaak en staan inderdaad niet te springen om er nog allerhande taken bij te nemen. Dat is een taak voor de stad die moet zorgen voor de personele, administratieve, logistieke en financiële ondersteuning van onze handelaars, in samenspraak met de middenstandsraad.
 
Forza Ninove wil afschaffing solidariteitsbijdrage: belastingverlaging!
 
Ik zal op de volgende gemeenteraad ook al de afschaffing van de solidariteitsbijdrage op de agenda zetten aangezien deze onlosmakelijk verbonden was met de werking van de vzw.  Forza Ninove was de enige partij die destijds tegen de solidariteitsbijdrage had gestemd omdat de Ninoofse zelfstandigen de enige doelgroep was die hun eigen dienstverlening door de stad mee moesten helpen financieren.  Dit is dan ook een belastingverlaging voor de Ninoofse zelfstandigen. Ik stel vast dat het Ninoofse stadsbestuur om nog enigszins hun gezicht te redden ook zelf de afschaffing ervan op de agenda heeft gezet.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief